IMG 5321

Нагрудний знак ФПУ «Профспілкова звитяга» в ці дні буде вручено голові первинної профспілкової організації КП «Рівненське автопідприємство» Котику Володимиру Дмитровичу. Ця людина достойна цієї високої нагороди, яку отримає через 25 років після того як закінчилася ця страшна війна.

В Афгані він опинився вже не безвусим юнаком, а будучи батьком двох дітей, хорошим спеціалістом з ремонту автомобілів, якого цінували на рідному 113 авторемзаводі, що в Рівному. Трудився в дружному колективі в колі працьовитих людей, яких називали майстрами на всі руки. Про Афганістан не думав, бо служба в рядах Радянської армії залишилась вже у минулому. Але викликали в партком, сказали треба і він відповів - так.

У спецвідрядженні в Кабул він поїхав на два довгих роки. Там в апараті головного військового радника трудився на центральному автомобільному заводі. І ніби то все складалося нормально, не зважаючи на регулярні бомбардування і обстріли Кабулу, все ж в столиці було набагато безпечніше ніж в інших гарячих точках Афгану. Але доводилось керувати підлеглими – корінними афганцями, серед яких були люди різного налаштування. Щоб виконувати складні завдання оперативно і в стислі терміни треба було серед людей, що думають по іншому, говорять по іншому, працюють по іншому створити особливий мікроклімат взаємодопомоги і взаємопідтримки. І Володимиру Дмитровичу, людині товариській і простій це вдавалося. Працювали злагоджено і дружно з високою якістю здійснення ремонтних робіт. Але були і відрядження. І ось в них військові навики ведення бою набуті в юності на армійських полігонах допомагали виходити зі скрутних ситуацій.

Повернувшись з Афганістану, продовжив працювати на рідному заводі, пізніше перейшов на підприємство у якому працює і досі, очолюючи його профспілкову організацію.

Про Афганістан згадує рідко, але інколи напливають спогади, і в них чомусь ця країна, в якій стільки полягло його побратимів видається сонячною та світлою, бо там живуть люди з обличчями його афганських друзів…

Профінформцентр

Федерації профспілок Рівненської області