centr-evropy-nahoditsja-v-zakarpate 68981

Від імені членів профспілок Закарпаття, глибоко обурених і занепокоєних військовими діями з боку Російської Федерації проти суверенної України, висловлюємо рішучий  протест зазіханню на її територіальну цілісність, мир і спокій українського народу.

Незаконне вторгнення  російських збройних сил  на територію Криму, блокування  ними українських військових частин, дестабілізація  обстановки в багатьох регіонах свідчить про агресивну політику керівництва  Російської Федерації щодо незалежної  України, нехтування  Будапештського меморандуму, інших міжнародних Угод і норм.

Такі ворожі дії загрожують життю і здоров’ю мільйонів людей, розпалюють  ворожнечу, можуть призвести до  братовбивчої війни, кровопролиття, дестабілізують суспільно – політичну ситуацію в державі.
Закликаємо керівництво Російської Федерації  негайно вивести військові  формування з території Криму, не вбивати клин між нашими країнами і братніми народами,  припинити протистояння, яке несе  катастрофічні наслідки для українського народу та економіки держави.

Звертаємось до Верховної Ради та Уряду  України вжити невідкладних заходів для припинення російської воєнної агресії, збереження миру і спокою на нашій землі.

Звертаємось до європейських і міжнародних структур, Загальної Конфедерації профспілок,  Всеєвропейської ради  профспілок  проявити солідарність, надати всебічну підтримку українському народу в його прагненні жити і творити в незалежній державі.

Звертаємось  до всіх членів профспілок Закарпаття у цей важкий для країни час бути, як ніколи, згуртованими, єдиними, організованими заради утвердження добра і спокою, збереження цілісності української держави.

Президія Закарпатської

обласної ради профспілок