Rivne-Oblast

 

Шановні профспілчани, голови первинних профорганізацій та галузевих профспілок східних, південних областей та Автономної республіки Крим нашої України!

У цей нелегкий для нас час, звертаємося до вас усіх, як до наших братів та сестер, які спільно будують Незалежну Україну. Ми, ваші колеги-профспілчани з Рівненщини, від імені 200 тисячного профспілкового загалу, висловлюємо занепокоєння з приводу того, що нас намагаються розділити, зіштовхнути за мовним, територіальним чи будь яким іншим принципом. Ми знаємо, що сьогодні ведеться широка інформаційна війна з боку Росії, аби ще більше віддалити нас один від одного.

Отож, аби раз і назавжди, відкинути всі недомовки і звинувачення та досягти порозуміння, від імені усіх профспілчан області ми заявляємо: у нас на Рівненщині мешкають спокійні, толерантні та виважені люди. Сьогодні в нашій області поряд проживають росіяни, поляки, євреї, білоруси, азербайджанці, вірмени і інші. Вони говорять різними мовами і конфліктних ситуацій з цього приводу ніколи не виникало. Повагу до віросповідання, до збереження національних традицій і рідної мови національних меншин закладено в устоях кожної Рівненської родини.

Слухи про бандитів, радикалів, які, нібито, заполонили міста Західного регіону нашої Батьківщини не відповідають дійсності. Поодинокі радикальні дії та заяви окремих мешканців Рівного були привселюдно засуджені на народному Віче.

Ми щиро запрошуємо вас на Рівненщину, щоб на власні очі побачити наш край і наших людей. Ми гарантуємо, як і завжди, теплу, гостинну зустріч.

З метою прориву інформаційної блокади, ми сьогодні закликаємо провести мітинги-протести та роз’яснення нашої позиції в кожній первинці, кожен член профспілки, хто має у східних, південних областях та Автономній республіці Крим родичів, знайомих, друзів, спілкується з ними і доносить правду про те, що профспілчани Рівненщини, боролися і борються, щоб жити у багатій та сильній Україні, де не буде тотальної корупції, хабарництва, дискримінації в оплаті праці, а цінуватиметься життя кожного громадянина, будуть дотримуватися принципи соціальної справедливості та верховенства права, гідного відношення до людини праці, що є основними цінностями Євроінтеграції. Саме тому ми підтримуємо та визнаємо легітимність нової влади. На жаль, не відразу можна вирішити всі складні питання та стабілізувати економічну ситуацію, тому ми закликаємо не шукати внутрішніх ворогів, а спокійно та виважено єднатися заради спільного майбуття та можливості жити у вільній і незалежній країні.

Профспілчани Рівненщини засуджують посягання на суверенітет та цілісність нашої держави з боку Росії. Військовий конфлікт приведе до катастрофічних наслідків для економіки і України, і Росії, може назавжди змарнувати добросусідські відносини.

Ми звернулися до Загальної Конфедерації профспілок, Федерації незалежних профспілок Росії із закликом, використати всі політичні, дипломатичні можливості до єднання та миру, аби не допусти кровопролиття наших дітей.

Шановні наші, колеги-профспілчани, лише світла голова та ясний розум допоможуть нам не піддаватися на провокації, почути один одного та продовжувати жити в мирі і злагоді.

 

Президія Федерації профспілок області

02.03.2014 року