index

 

ФПУ сьогодні проходить складний шлях трансформації під впливом цілої низки відомих суб’єктивних і об’єктивних факторів, але це не дає права скласти руки, а змушує по новому підійти до організації роботи в центрі і на місцях, мобілізувати зусилля членів профспілок на підвищення ефективності та результативності їхньої роботи - такий був лейтмотив чергової наради керівників галузевих профспілок, що є членськими організаціями ФПУ.

Про те, яким має бути адекватне реагування профспілок на наміри державних органів проводити непопулярні реформи, що реформування економіки не повинно проводитися за рахунок людини праці, а підвищення цін і тарифів має відбуватися не за рахунок арифметичного зростання, а внаслідок глибокого обґрунтованого аналізу цього питання за участю профспілок - на цьому акцентував заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, що головував на цій нараді.

Профспілкові лідери також обговорили такі важливі питання як необхідність внесення змін до Державного бюджету цього року в частині захищеності соціальних статей, внесення пропозицій до Основ бюджетної політики на 2015 рік, підготовки до укладення Генеральної угоди на новий термін, пошуку нових підходів щодо розвитку соціального діалогу, оновлення закону про соціальний діалог.

Зокрема, Голова ЦК профспілки працівників культури Л. Ф. Перелигіна докладно розповіла про співпрацю з новопризначеним Міністром культури України Є. Нищуком і, що спільні зусилля сприяли тому, що ініціативи зменшення доходів працівників культури не знайшли підтримки присутніх на останньому засіданні Уряду.

У ході робочої зустрічі керівники членських організацій активно обговорили поточну ситуацію, вносили пропозиції щодо формування першочергових і стратегічних завдань розвитку ФПУ.

Підсумовуючи С.М. Кондрюк закликав членські організації, не зважаючи на сьогоднішню кризу, намагатися зазирнути вперед та не гаючи часу вже закладати фундамент після кризової стратегії подальшого розвитку профспілок.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ