logo vin

 

З А Я В А

Федерації профспілок Вінницької області

про недопущення зниження  соціальних гарантій

громадян в умовах впровадження економічних реформ

 Враховуючи надзвичайно складну ситуацію, що виникла в нашій країні,  профспілки уважно аналізують дії Уряду щодо проведення реформ.

 Вважаємо, що в умовах відновлення економічної стабільності держави має головним має стати справедливий розподіл відповідальності між владою, бізнесом і трудівниками.

 Однак, запропоновані Урядом заходи мають реалізуватися в основному за рахунок найманих працівників, що призведе до падіння і так невисокого життєвого рівня населення. 

 Профспілки Вінниччини вважають неприпустимим порушення конституційного права працівників на державні гарантії у сфері оплати праці та соціального забезпечення.

 Висловлюємо рішучу незгоду з намірами значного підвищення цін і тарифів на енергоносії для населення одночасно із замороженням, а фактично реальним зменшенням заробітної плати для переважної більшості працівників та в умовах загрози суттєвого зростання безробіття. 

 Пропонуємо надавати населенню  та залишити без змін ціну на природній газ вітчизняного видобування.  

 Переконані, що відновленню економічної стабільності держави  має передувати завчасне запровадження заходів щодо детінізації економіки, подолання корупції, запровадження справедливого оподаткування доходів громадян та повноцінного податку на розкіш і багатство.

 Закликаємо Кабінет Міністрів України, органи виконавчої влади до відкритого соціального діалогу для пошуку шляхів мінімізації негативних наслідків соціальних реформ. Це дасть можливість зняти зайву напругу в суспільстві.

 

Прийнято на Президії ФПО 03 квітня 2014 року

 http://vinfpo.org.ua/