Інформація про участь членських організацій Федерації профспілок України у наданні гуманітарної допомоги постраждалим мешканцям східних областей, а також про виконання Постанови Ради ФПУ від 27.02.2014 «Про поточну ситуацію в країні та першочергові завдання профспілок» щодо перерахування коштів сім’ям загиблих учасників Євромайдану.

На адресу ФПУ надходять чисельні повідомлення від членських організацій про надання ними гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Вже отримано листи від Профспілки працівників вугільної промисловості, авіабудівників, зв’язку, культури, молодіжного житлового будівництва, освіти, споживчої кооперації, територіальних профоб’єднань Волинської, Житомирської, Дніпропетровської, міста Києва, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької, Черкаської та ін.

Профспілками надавалась допомога сім'ям загиблих учасників Євромайдану, постраждалим і громадянам України які вимушено покинули місце проживання з Донецької, Луганської областей, АР Крим, Збройним Силам України, а також воїнам, пораненим в зоні АТО.

Допомога окремих Всеукраїнських профспілок і територіальних об’єднань є досить вагомою як приклад:

- Профспілка працівників зв’язку надала сукупну допомогу на суму 868 тисяч.грн,

- Вугільної промисловості - 420 тис. грн, (в т.ч. добропільский терком профспілки організував, починаючи із 20 червня, харчування біженців із міст Слов'янська та Краматорська у кількості 168 чоловік( із розрахунку 2,5 тис. гривень на добу);

-  культури – 198 тис. 300 грн,

-  споживчої кооперації - 200 тис.грн,

-  територіальні профоб’єднанння: Волинської обл. -555 тис 65 грн.

-  профспілки міста Києва -128 тис,

-  Львівської - 1,5 млн. грн..

-  Рівненської - 890 тис 651 грн.,

-  Тернопільської - 231тис грн,

-  Херсонської – 150 тис.грн,

-  Житомирщина - 120 тис. грн.,

-  Черкаської - 72 тис грн.,

Але основне це і допомога, і щирі наміри, жертовність і відчуття єдності з тими, кому ми допомагаємо, це людяність, Божа ласка і розуміння допомоги своєму ближньому, - за що усім велике і щире дякую.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ