АР

 

         З перших днів антитерористичної операції на Сході країни профспілки Дніпропетровщини активно включилися в патріотичний рух по допомозі Збройним Силам України. Не секрет, що останнім часом наша область фактично стала «прифронтовою»: тут йде формування» і відправка в зону АТО окремих бойових підрозділів, лікування поранених воїнів та ін.

       Дніпропетровщина є зараз надзвичайно важливим форпостом стабільності на Південному Сході, що стало можливим завдяки величезному патріотичному пориву дніпропетровців, спрямованому на забезпечення миру, територіальної цілісності країни та перемоги над терористами.

         Не залишились осторонь і профспілки області. Так, керівництво облпрофоб’єднання та обласних галузевих профорганізацій налагодили зв’язки з командирами розташованих в регіоні частин, цікавляться нагальними потребами військових та надають їм посильну допомогу.

         Ще навесні дніпропетровські профспілки зібрали кошти і придбали серед іншого 8 імпортних міні-електростанцій, які, за інформацією командування, одразу ж були направлені на блок-пости в зону бойових дій.

         Терком профспілки вугільників (голова С.Юнак) спільно з адміністрацією ПАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» оточили увагою сім’ї мобілізованих шахтарів, з якими вони підтримують зв’язки. Для армії на 150 тис. гривень придбані бронежилети, палатки, спальні мішки, медикаменти, продукти, а також киснева установка для військового госпіталю.

         Обласна організація профспілки працівників зв’язку дирекції УДППЗ «Укрпошта» (голова В.Башлик) разом з адміністрацією надали значну допомогу зенітно-ракетній частині. А профорганізація Південмашу (голова В.Васильєв) взяла шефство над авіаційною частиною.

         Не залишаються поза увагою профспілок і поранені учасники АТО, які проходять лікування у медзакладах області.

     Значну допомогу постраждалим бійцям надали та відвідали військовий госпіталь представники Криворізького міськкому профспілки будівельників (голова О.Фарафонова).

         Минулої п’ятниці свіжі фрукти та овочі, чай та каву, засоби особистої гігієни доставили в цей же медичний заклад представники обкому профспілки автомобілістів і дорожників (голова А.Берчук), Асоціації автоперевізників та організації роботодавців галузі. А напередодні вони закупили та вручили військовим прибори нічного бачення, біноклі та інше обладнання на суму 140 тис. гривень. За словами голови обкому профспілки А.Берчука, безпосередню допомогу армії надають і чимало трудових колективів та профкомів підприємств галузі. Так, президія обкому ухвалила ініціативу колективу АТП 11263 (голова профкому А.Драган) зі створення на своїй території пункту збору допомоги армійцям. І цей почин вже набув розповсюдження.

         Начальник служби забезпечення госпіталю І.Курченко подякував автомобілістам і сказав, що ця підтримка допомагає у поліпшенні харчування та забезпечення всім необхідним поранених, яких, на жаль, прибуває зараз чимало.

         Велика допомога надається профспілками області і вимушено переселеним громадянам зі Сходу та АР Крим.

         Нещодавно президія Дніпропетровського облпрофоб’єднання на виконання рішення Ради ФПУ від 26 червня 2014 р. схвалила ініціативу ряду трудових колективів та профорганізацій у цій важливій роботі та прийняла постанову про посилення роботи з надання гуманітарної допомоги вимушено переселеним та учасникам АТО.

         Первинним профорганізація, крім того, рекомендовано посилити контроль за збереженням робочих місць для мобілізованих до Збройних Сил працівників, а також внести пропозиції роботодавцям щодо змін до колективних договорів стосовно надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих та поранених військовослужбовців – працівників підприємств. Підтримано також ініціативу члені президії про відрахування ними та працівниками апаратів облпрофцентру та галузевих комітетів одноденного заробітку на допомогу пораненим воїнам.

 

 

                                                                         В.Коврига,

                                                              зав.прес-центром Дніпропетровського                                                                          облпрофоб’єднання

 

 

АР1

 

 АР2

 

АР3

 

АР4