20130815520cc844493cb 

      

Через загострення ситуації на Сході України тисячі мешканців Донбасу були вимушені покинути свої домівки. Чимало з них тимчасово переїхали на Дніпропетровщину. Керівництво області, громадські організації, в тому числі – профспілки, надають їм необхідну допомогу в забезпеченні житлом і харчуванням, працевлаштуванні.

         Нещодавно президія Дніпропетровського облпрофоб’єднання схвалила ініціативи ряду облпрофорганізації та трудових колективів по наданню допомоги вимушено переселеним зі Сходу та АР Крим, а також пораненим воїнам – учасникам АТО.

         Зокрема, відзначається активна робота у цьому плані розташованих в регіоні санаторіїв ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» - «Дніпровський», «Славутич» та «Новомосковський», а також Зонального учбово-методичного центру облпрофоб’єднання, які розмістили у себе біженців.

         Десятки їх проживають зараз у санаторії «Новомосковський», який очолює заслужений лікар України Олександр Андрієнко. Сприяє він і працевлаштуванню тимчасових переселенців. Ось як про це розповідає одна з мешканок Донбасу.

 

       «Я, Григоренко Тетяна Вікторівна,   лікар із міста Слов’янська, через неспокійну ситуацію в рідному місті вирішила виїхати за його межі. Постало питання куди?

      Інтенсивно займаючись пошуками роботи, помітила оголошення в інтернеті про запрошення лікаря за моїм профілем на роботу в ДП «Санаторій «Новомосковський». Відразу ж зателефонувала туди, пояснила свою ситуацію. І ось вже понад два місяця я - працівниця цього закладу.

     За моїми плечима певний життєвий та професійний досвід, я працювала в подібному закладі – ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» понад 20 років і тому хочу поділитися своїми враженнями про санаторій, в який я потрапила волею долі.

 По-перше, мене дуже тепло прийняли в колективі, який очолює заслужений лікар України Андрієнко Олександр Іванович. Незважаючи на загальний напружений стан у суспільстві, тут панує дружня атмосфера. Працівники згуртовані, націлені на досягнення успіху у своїй роботі, а ще – великі оптимісти. І цей настрій передався вже і мені.

     Також, мене приємно вразили моральні відносини у колективі, які культивує керівник.   Відчула тут щире бажання допомогти мені, як людині, як колезі в працевлаштуванні та розділити мою біду. Я потрапила в маленьке «суспільство», де сформовано прогресивні моральні норми.

     Була приємно вражена станом матеріально-технічної бази санаторію. У всіх корпусах затишні кімнати для проживання, є також номера, що відповідають євростандартам. Дуже хороші умови у їдальні. Особливо вражають своєю сучасністю виробничі приміщення, які рідко знайдеш в наших оздоровницях. Доглянута територія, вся утопає в зелені. Також тут добре організований відпочинок, щодня функціонує Центр дозвілля. А здавалося що заклад у промисловому регіоні нічим здивувати не зможе.

    Велике враження на мене справила також і лікувальна база з особливо вибудованою тактикою надання допомоги хворим на цукровий діабет та із захворюваннями гастроентерологічного профілю. Унікальним є те, що в курортній поліклініці використовуються не штучно приготовані, а природні йодо-бромні мінеральні води для зовнішнього застосування з джерела, яке розташоване на території санаторію. Розроблено і успішно функціонують оздоровчі програми: програма корекції ваги, очистки організму, лікування синдрому хронічної втоми, програма лікування дітей з енурезом, програма фізичної реабілітації дітей з порушеннями осанки, сколіозом, остеохондрозом хребта, плоскостопості і інші.

       Від головного лікаря невпинно надходять все нові і нові ідеї та пошуки методів роботи. Важливо, що це відбувається при тісній співпраці з інститутом гастроентерології.

     За ініціативою головного лікаря Андрієнка О.І., до речі, віце-доцента кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської державної медичної академії, досягнуто домовленості з ректором цього закладу, академіком, Дзяком Георгієм Вікторовичем. Два рази на місяць проводяться консультації спеціалістами, науковими працівниками Дніпропетровської державної медичної академії, що має велике значення не тільки для хворих, але і для лікуючого лікаря дає можливість оздоровлення хворих на найсучаснішому рівні і,звичайно, професійного зросту.

       А не так давно цим же шляхом пішла і моя колега – Завражна Ірина Михайлівна, фахівець з медичної реабілітації. Її теж працевлаштували в санаторії за спеціальністю, дали кімнату для проживання.

     Ми їхали тимчасово, а тепер все більше схиляємося до думки залишитися тут назавжди».

 

         В.Коврига,

зав.прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання

 

 

 

.