ДНЕПР

 

Враховуючи надзвичайно складну ситуацію, яка виникла в країні у зв'язку з подіями у Донбасі, та через анексію Криму, і необхідність надання допомоги тимчасовим переселенцям з цих регіонів, а також учасникам АТО, Президія Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок ухвалила відповідну Постанову.

У документі зокрема зазначається, що Президія підтримує рішення Ради ФПУ від 26.06.2014 №Р-8-2 «Про розширення участі профспілок. рішення Ради ФПУ від 26.06.2014 М Р-8-2 «Про розширення участі профспілок та суб'єктів господарювання ФПУ в наданні гуманітарної допомоги ностраждалим і вимушено переселеним особам зі східних областей України та АР Крим» та надання допомоги пораненим в ході АТО військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні на території області»

Президія також схвалила рішення трудових колективів та виборних органів обласної профорганізації автомобілістів і шляховиків (голова Берчук А.В.) та Криворізького міському профспілки працівників будівництва та промбудматеріалів (голова Фарафонова О.І.) про надання гуманітарної допомоги пораненим військовослужбовцям, а також дії керівництва санаторіїв «Новомосковський» (головний лікар Андріенко О.І.). «Дніпровський» (Борисюк Л.І.). «Славутич» (Пашковський І.В.) з розміщення біженців і пропозицію Зонального учбово-методичного центру облпрофоб'єднання (директор Хіть В.) щодо розміщення в готелі тимчасово евакуйованих мешканців м. Донецька.

Було рекомендовано членським організаціям обласного профоб'єднання термінове розглянути зазначені питання на засіданнях виборних органів та звернутися до первинних, міських та районних профорганізацій, керівників трудових колективів підприємств з пропозицією надання допомоги евакуйованим, а також пораненим військовослужбовцям, що розміщені в медичних закладах Дніпропетровська та області.

Президія також підтримала пропозиції членів Президії щодо перерахування ними та працівниками апаратів членських організацій і обласного профоб'єднання одноденного заробітку для надання допомоги пораненим в ході АТО військовослужбовцям. Рекомендовано первинним профспілковим організаціям підприємств усіх форм власності здійснювати, відповідно до діючого законодавства, контроль за збереженням робочих місць для мобілізованих до Збройних сил України працівників, а також внести пропозиції роботодавцям щодо змін до колективних договорів стосовно падання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та поранених військовослужбовців - працівників підприємств.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ