допомога

 

Профспілкові організації Закарпаття (голова облпрофради Іван Король) нині вважають одним з важливих напрямків своєї роботи надання благодійної допомоги  Збройним Силам України, й зокрема, батальйону територіальної оборони Закарпатської області для вирішення проблемних питань його матеріально-технічного забезпечення. Це питання було всебічно обговорено на засіданні президії обласної ради профспілок.

Як відзначалося, після початку антитерористичної операції на Сході України Збройні Сили вже відчули допомогу профспілкових організацій нашої області. Зокрема, працівники облпрофради, обласних організацій галузевих профспілок перерахували українським військовим свій одноденний заробіток. Профорганізації працівників зв’язку обласної дирекції УДППЗ «Укрпошта» зібрали і відправили військовим понад 55 тис. грн. Ужгородським міськкомом профспілки працівників освіти і науки спільно з управлінням освіти міської ради було ініційовано збір коштів серед освітян обласного центру для надання допомоги закарпатському батальйону територіальної оборони. На зібрані кошти у сумі понад 135 тис. грн. було закуплено військову амуніцію, яку вручено батальйону. Облорганізація профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства разом з асоціацією автоперевізників закупила і передала нашому батальйону 14 мобільних рацій. За сприяння профспілкових організацій різних галузей для Збройних Сил України також було закуплено  різне обладнання, продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти тощо. Загалом на потреби українських військових було перераховано і використано понад 300 тис. грн.

Рішенням президії в обласній раді профспілок створено штаб з надання благодійної фінансової допомоги нашому батальйону територіальної оборони, який очолив заступник голови облпрофради Василь Захарець. Оскільки на засіданні президії вирішено акумулювати кошти на потреби закарпатського батальйону на окремому рахунку, на цей рахунок вже надійшло 250 тис. грн. від обласних, міськрайонних, первинних  профспілкових організацій різних галузей, профспілкових санаторіїв. Найбільше коштів перерахували профспілкові організації працівників освіти і науки (голова облорганізації Тетяна Повханич), культури (голова Наталія Товтин), торгівлі, громадського харчування та послуг (голова Галина Сваричевська), санаторії Представництва ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в Закарпатській області (в.о. директора  Ганна Легеза).

На черговому засіданні штабу, на якому був присутній  керівник обласного координаційного центру – радник голови Закарпатської облдержадміністрації з питань оборонної та мобілізаційної діяльності Григорій Дорошенко, йшлося, зокрема, про забезпечення дієвого контролю за цільовим використанням отриманих коштів, прозорість у проведенні цієї роботи, співпрацю профспілкового штабу з обласним координаційним центром при фінансуванні конкретних потреб нашого батальйону тощо. Згідно заявок військових вже придбано й передано батальйону взуття, запчастини й обладнання для військового транспорту на суму майже 80 тис. грн.

Допомога профспілок нашого краю закарпатському батальйону продовжується.

 

 

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради