army

 

Сьогодні ніхто не може залишатися осторонь тих подій, які відбуваються на сході країни. Зовсім мало знайдеться людей, які б не допомагали у цей час державі, військовим, не розділяли біль втрат найкращих синів Вітчизни. Профспілкам, як кажуть, сам Бог велів відгукнутися і долучитися до підтримки Збройних сил України. З початку ведення бойових дій ми постійно перераховували кошти на спеціальні рахунки. Сьогодні вибрали конкретну адресу: 3-й окремий полк спеціального призначення «Кіровоград», ознайомилися з його потребами.

До нас звернулися з проханням, яке на сьогодні актуальне: забезпечення бійців вітамінами. Ми радо відгукнулися і виконали заявку. У цій акції взяли участь обкоми профспілок працівників охорони здоров'я, державних установ, культури, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення та міськком профспілки працівників освіти і науки (Н.Дзюба). Кожен з них виділив чималу суму для підтримки кіровоградських бійців. Пізніше виникло інше прохання: допомогти придбати спеціальний бінокль. Обком профспілки працівників держустанов вніс свою частку для вирішення цієї проблеми.

Коли проводжали бійців 3-го окремого полку, з'явилася інша потреба завантажити їх мінеральною водою – і цю у складчину з обкомами профспілки (до перелічених додався обком профспілки працівників АПК) заявку виконали. Ми не переводимо допомогу у гроші. Справа не в їх кількості, адже цей вчинок не для хизування, а від душі. Це наш святий обов'язок. У кожної організації профспілки, у будь-якого спілчанина має бути відчуття необхідності. Думаю, без закликів і наполягань кожна свідома людина має підставити плече армії у складний період. Час не чекає. З розумінням слід віднестися до ситуації і внести свою часту для перемін на краще, бо ніхто, крім нас і без нас це не зробить.

 

Віктор Федотов,

голова Кіровоградського обкому профспілки

працівників державних установ