1

 

На початку липня ц.р. до СПО об’єднань профспілок звернулося Міністерство інфраструктури України щодо погодження проекту наказу Мінінфраструктури України «Про затвердження Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» (стосовно загального підвищення на 21% тарифів на перевезення пасажирів у всіх категоріях вагонів з 1 липня та 1 жовтня 2014 року, окрім СВ та поїздів Інтерсіті+ (IC+).

З метою прийняття виваженого колегіального рішення, СПО об’єднань профспілок звертався до членів СПО об’єднань профспілок з проханням до    08 липня ц.р. висловити свою позицію щодо порушеного питання.

На запит СПО об’єднань профспілок Профспілка працівників культури України повідомила про свою незгоду щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом через ряд обставин і наголосила, що вважає заначене підвищення не на часі (відповідь ЦК профспілки працівників культури України додається).

 

Зазначаємо, що проведене опитування членських організацій СПО об’єднань профспілок показало категоричне несприйняття переважної більшості членів профспілок підвищення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Враховуючи це, СПО об’єднань профспілок не надало згоду на погодження проекту наказу Мінінфраструктури України «Про затвердження Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні».

Водночас, в рамках соціального діалогу, з метою прийняття прозорих рішень та пошуку можливої консолідованої позиції, СПО об’єднань профспілок запропонував Укрзалізниці направити уповноваженого представника для роз’яснення членам СПО об’єднань профспілок необхідності запропонованого чергового підвищення тарифів саме в таких розмірах і саме в цей час.

 

Принагідно інформуємо, що за ініціативою СПО об’єднань профспілок, Укрзалізниця погодилася надати профспілкам розгорнуту інформацію та пояснення щодо порушеного питання.

Зазначений захід відбудеться 16 липня ц.р. о 15-00 в приміщенні Укрзалізниці (вул. Тверська, 5, кімн. 510).  

 

Додаток: відповідь ЦК профспілки культури України

 

                                                        Департамент бюджетної полвтики

                                                        та соціального захисту