ozd

 

Які відомо, останнім часом за поданням Уряду до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування було внесено ряд змін, які негативно позначилися як на функціонуванні самої системи соціального страхування, так і на забезпеченні соціальними виплатами та послугами застрахованих осіб і членів їхніх сімей.

На жаль, урядовими структурами продовжується робота щодо напрацювання ще ряду змін до законодавчих актів, які руйнують існуючу систему соціального страхування, порушують принципи соціального діалогу, передбачені законодавством України та міжнародними нормами, знижують рівень соціальних гарантій та обсяг соціальних послуг для працівників і їхніх сімей.

11 вересня ц.р. відбулась робоча зустріч представників профспілкової сторони за участю Голови ФПУ Осового Г.В. та об’єднань роботодавців за участю Мірошніченка О.В., під час якої обговорювалися існуючі проблеми в системі соціального страхування та шляхи їх вирішення з метою збереження цілісної системи страхування, забезпечення принципу соціального діалогу у цій сфері та збереження існуючих гарантій соціального захисту працівників.

За результати консультацій, було підготовлено звернення, в якому надано оцінку нинішньому стану соціального діалогу, зокрема і в соціальному страхуванні, а також висловлено позицію щодо принципових засад функціонування системи соціального страхування, які дозволять і в подальшому зберігати стабільність, а також підвищити ефективність захисту працівників та членів їх сімей за рахунок акумульованих у страхових фондах працівниками та роботодавців коштів (додається).

 

 

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення ФПУ