АК4

 

З виступів представників профспілкових організацій під час мітингу у рамках Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок біля Кабінету міністрів України.

 

Максим Орлов - член ЦК «Атомпрофспілки»:

 

 - Незалежність будь якої держави залежить від її енергетичній незалежності. Більш ніж 50 відсотків електроенергії в Україні дають атомні електростанції. Але Уряд не приділяє уваги розвитку атомної енергетики та соціально-економічному захисту її працівників. Атомна енергетика має створювати робочі місця з гідною заробітною платою та з соціальними гарантіями. Тому ми вимогам від Уряду зупинити антисоціальний наступ на законні права працівників нашої галузі. Для цього треба використовувати всі правові і технологічні можливості. Ми звертаємось до Уряду: дайте людям роботу, зарплату, гідне життя!      

 

 Володимир Головець – інженер Головного обчислювального центру «Укрзалізниці»:

 

- Сьогодні ми зібрались, щоб відстояти соціальні права та гарантії робочої людини. У цей складний час ми маємо зберегти ті соціальні стандарти, які передбачені законодавством України, Генеральною та галузевою угодами, колективними договорами. Залізничники виступають проти політики, яку проводить Кабінет міністрів щодо заморожування доходів. Тому ми вимагаємо підвищення заробітної плати, адекватної хоча би рівню інфляції. Шановні керівники країни! Шукайте резервів у олігархів, а не у трудівників, які потерпають від економічних і соціальних знущань. Неможна допустити також знищення залізничної медицини. Це може привести до катастрофи у медичному обслуговуванні залізничників та пасажирів. Влада нарешті повинна повернутися обличчям до людей!    

 

 Юрій Довженко – бригадир прохідників шахти «Привольнянська» Луганської області:

 

- Нашу шахту намагаються закрити. Незважаючи на те, що там запасів вугілля ще багато. Але немає відповідної техніки, немає зарплат. Перед виборами всі роздають обіцянки – і те зроблять, і те забезпечать. Вибори проходять – обіцянки так і залишаються обіцянками. Нічого не змінюється. Ми звертаємось до Уряду з вимогами звернути увагу на вугільну галузь, на тих, хто щоденно працює на економіку країни, але за це не отримує навіть мінімальних соціальних гарантій. Досить кормити нас обіцянками! Ми вимагачем гідної праці і гідної її оплати!

 

 Інформаційно-аналітичний центр ФПУ