РАБ7

 

Важливі питання інформаційної, консультативної та організаційної роботи розглянуто під час засідання оперативної Робочої групи з надання консультативної допомоги профспілковим організаціям, розташованим на території Донецької і Луганської областей. Вів засідання голова Робочої групи, заступник Голови ФПУ Євген Драпятий. У заході взяв участь та виступив заступник Голови   ФПУ Сергій Українець.

 

РАБ2

 

«Робота нашої групи має за мету сприяння діяльності членським організаціям Федерації профспілок України, які знаходяться в зоні АТО, - зазначив Євген Драп’ятий. – Після низки зустрічей Голови ФПУ, його заступників з керівниками членських організацій було прийнято розпорядження Голови ФПУ «Про сприяння організації діяльності профспілковим організаціям, які розташовані на території Донецької і Луганської областей». Цим розпорядженням створена оперативна робоча група, у склад якої вийшли представники всіх департаментів та управлінь ФПУ. На офіційному сайті ФПУ розміщено окремий розділ «Профспілковому активу Донбасу».   Вже розроблено заходи, спрямовані на допомогу нашим членським організаціям у той ситуації, в якої вони зараз опинились».

 

РАБ

 

Голова Робочої групи окреслив ряд напрямів та позицій, над якими вона буде працювати у найближчий час та в перспективі. Перш за все він наголосив на тому, що зараз активно почалася робота по «наведенню мостів» з тими профспілковими організаціями та членами профспілок, яким потрібна допомога. На сайті ФПУ, галузевих профспілок мають бути адреса, телефони, контакти тих організацій, куди при необхідності їм треба звертатися за правової, соціально-економічної та організаційної допомогою. Це, зокрема, сортується і такого важливого та небезпечного питання, як стосунки з органами та організаціями місцевої «нової влади» ДНР і ЛНР, яку Генпрокуратура назвала «терористичними організаціями».

 

РАБ3

Євген Драп’ятий зазначив, що є три головних напрями діяльності Робочої групи. Перший з них – це інформаційна та консультативна робота з тими, хто переїхав з зони АТО, а також з окупованих територій Донецької і Луганської областей. Станом на 7 листопада таких осіб – більш ніж 453 тисяч. Вони потребують допомоги у питаннях соціально-економічного, соцстрахівського, правового та майнового забезпечення.

Другий напрям діяльності – це оперативна та ефективна робота з тими членським організаціями, які працюють на територій Донецької і Луганської областей, які контролює українська влада. Треба допомогти їм не тільки працювати в таких складних умовах, але й проводити звітно-виборні конференції.

 

РАБ4

Найбільш складна співпраця – з тими, хто працює на території, які окупували терористи. Тут також потрібна правова, соціальна, консультативна допомога.

Заступник Голови ФПУ Сергій Українець наголосив на необхідності тісного контакту галузевих профспілок з членськими організаціями Донбасу. Він зазначив, що треба відновлювати галузеві та територіальні угоди, правові стосунки, переглянути склад соціально-економічних рад з метою підвищення якості да ефективності їх діяльності.

 

РАБ5

Члени Робочої групи обговорили конкретні шляхи налагодження організаційної, інформаційної та консультаційної допомоги профспілковим організаціям, розташованим на території Донецької і Луганської областей.   Наступне засідання Робочої групи відбудеться 13 листопада.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ