133

 

Закарпатська обласна організація Профспілки працівників охорони здоров'я України звернулась до Президента України П.О.Порошенка з метою захисту санаторно-курортного комплексу України.

Про це йдеться у листі до глави держави, в якому зокрема повідомляється, що система профспілкових санаторно-курортних та оздоровчих закладів залишається сьогодні єдиним в Україні комплексом, що забезпечує надання лікувальних та реабілітаційних послуг. Медики зазначають, що «тільки профспілкові оздоровчі заклади є доступними для трудящих за ціною і якістю. В 2012-2013 роках у профспілкових санаторно-курортних закладах проліковано і оздоровлено майже 700 тис. осіб».

У системі профспілкових санаторно-курортних і оздоровчих закладів Закарпатської області зайнято майже 2 тис. працівників, яким вчасно й офіційно сплачується заробітна плата, дотримуються всі соціальні гарантії щодо відпусток, лікарняних, пільг та компенсацій. В 2014 році за 11 місяців санаторіями ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Закарпаття сплачено біля 50 млн. грн.. податків та інших обов'язкових платежів до Держбюджету.

Представники Профспілки звертаються до президента України як гаранта Конституції з метою захисту прав людини праці на лікування і відпочинок.

 

(Лист додається)

 

ІАЦ