IMG 2949

 

Спробам захоплення чергових санаторно-курортних об’єктів, які належать профспілкам, і в яких щорічно лікуються трудящі, члени їх сімей, або постраждалі на виробництві, перешкодили сьогодні, 9 грудня, сотні громадських активістів.

Без ніякого остраху, з почуттям потоптаної справедливості люди вийшли під стіни Верховного суду України в Києві.

За високими мурами зібралися ті, хто уповноважені творити справедливість, вирішувати, чи законними є ті чи інші вчинки. Цього разу - намагання окремих «спритників» полишити простих трудівників надії на те, що створене їх працею багатство, а саме профспілкові санаторії, профілакторії, дитячі табори відпочинку – все те, що роками будувалося і утримувалося за рахунок внесків членів профспілок, й надалі слугуватиме людині праці.

 

IMG 2948

 

Виступи учасників мітингу були дуже емоційними:

- Нас хочуть позбавити останнього, що в нас лишилося, – нашого здоров’я, і майбутнього наших дітей, - проголошували представники громадських об’єднань «Всеукраїнська Координаційна Рада Майдану», «ЕкоПатріоти», ГО "Майдан-контроль", ВГО «Українська Координаційна Рада» та ін.

 

IMG 2946

 

- Люди, які не можуть собі дозволити відпочивати у Туреччині або Болгарії, мають мати право поправити своє здоров’я в санаторіях, чи пансіонатах в Україні, - промовляли, звертаючись до суддів митингувальники. - Судова влада не має бути «кишеньковою» і виконувати замовлення олігархів. Вимога нашої мирної акції – не допустити свавілля судів, які хочуть узаконити шлях виведення майна з підпорядкування профспілок, а значить українського народу. Ми цього не дозволимо і лишаємо за собою право на масові акції протесту!

 

IMG 2947

 

Спілкуючись з учасниками протесту, вдалося з’ясувати, що на їхнє переконання, деякі «нечисті на руку» особи через систему корумпованих судів відбирають у профспілок їх майно: оздоровниці, бази відпочинку, аби зробити їх формально державною власністю, а потім приватизувати «за копійки». Вони переконані, що після цього об’єкти, які побудовані за кошти простого народу, вже ніколи не будуть доступними пересічним громадянам: їх перепрофілюють у готелі, казино, перетворять у центри розваг та відпочинку для «товстосумів».

Через це втратити роботу можуть понад 12 тисяч унікальних фахівців - працівників санаторно-курортної сфери та висококваліфікованих лікарів.

 

IMG 2924

 

Під тиском людського гніву на засідання суду були допущені п’ять осіб – уповноважених представників зібрання, які під час засідання донесли позицію тих, хто скандували гасла на морозному повітрі.

Результатом акції стало відкладення розгляду справи в суді, що було сприйнято як невеличка, але перемога громадських активістів.

Небайдужість та єднання людей знову перемогли, що надихає на нові вчинки заради обстоювання справедливості.

 

На фото – під час проведення мітингу.

 

IMG 2952

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ