6788555555

 

Верховній Раді України

Кабінету Міністрів України

Національному банку України

Федерації профспілок України

Рівненській обласній раді

Рівненській обласній державній адміністрації

 

Заява

Федерації профспілок Рівненщини

з приводу подальшого падіння рівня життя людини праці в Україні,

знецінення гривні та стрімкого зростання цін на продукти,

промислові товари та комунальні послуги

 

Президія Федерації профспілок Рівненської області від імені 150-тисячного загалу профспілковців краю, висловлює занепокоєння погіршенням економічної ситуації в країні і в області.

Сьогодні кожен  п’ятий українець знаходиться за межею бідності. Люди на свої мізерні зарплати та пенсії не можуть придбати найнеобхідніше: продукти, одяг, проплатити збільшені в рази суми за комунальні послуги та енергоносії. Коли через стрімкий ріст курсу долара знецінюються їх трудові заощадження, з високих урядових трибун тільки й чуємо, що в усьому винна паніка та валютні спекуляції, що всім нам треба міцніше затягувати паски та економити. Але ж на фоні цих закликів бачимо, як і надалі поглиблюється прірва між багатими і бідними, як, попри всі обіцянки влади, зменшити тиск на середній клас, на підприємців, адміністрування з боку контролюючих органів навпаки посилюються!

Від нової влади,якій видав мандат довіри Майдан і герої-ополченці з АТО, ми нині чекаємо не розмов про реформи, а самих реформ, не ілюзорного плану з покращення, а реальних кроків в економіці для зупинення падіння виробництва та збільшення його обсягів, стабілізації валютного ринку, наведення ладу у правоохоронній системі.

Держава, заявляючи про себе, як про таку, що стає на рейки евроінтеграції, повинна мати бажання і волю вже зараз, не відкладаючи на потім, діяти по-европейськи за законами добра і справедливості, дбаючи  в першу чергу про працюючу людину, що не проїдає,  а створює блага.

Для досягнення спільної мети процвітання та економічної самодостатності України та Рівненщини,профспілки наполягають на реальних невідкладних кроках Кабміну та Верховної Ради, щодо зупинення валютного колапсу та гарантій зміцнення банківської системи  країни.

У разі відсутності належної реакції зі сторони влади у питаннях встановлення порядку, законності і прозорості на валютному ринку країни Федерація профспілок Рівненщини, захищаючи соціально-економічні інтереси своїх спілчан, спільно з галузевими профоб’єднаннями залишає за собою право брати участь в акціях протесту з приводу знецінення національної валюти,стрімкого зростання цін та подальшого зубожіння народу України.

 

Президія Федерації профспілок Рівненської області