logo  kyiv obl

12.12.2014 року відбулося позачергове засідання Президії Київської облпрофради. На порядку денному одне питання: "Про дії профспілкових організацій області у звязку  з наступом на соціальні права громадян."

Члени Президії підтримали Заяву Федерації профспілок України у звязку з намірами Уряду стосовно посилення економії бюджетних коштів виключно за рахунок ліквідації соціальних гарантій населенню України.

Члени Президії закликали членські організації облпрофради, членів профспілок взяти участь у проведенні всеукраїнської акції протесту 23.12.2014 року.

Разом з тим на засіданні Президії ухвалено Звернення до народних депутатів України.

Звернення до народних депутатів України Верховної Ради України VIII скликання від Президії Київської обласної ради профспілок

Президія Київської обласної ради профспілок від імені 240 тисячного загону членів профспілок області, висловлює занепокоєння економічною ситуацією в країні.

Профспілкові організації області з обуренням сприйняли продовження урядової політики «затягування пасків», яка вже трансформується у безстрокову шокову терапію для українців, серед яких три чверті – незаможні, бідні та злиденні громадяни.

Особливу тривогу викликає Програма діяльності Кабінету Міністрів України, презентована Урядом Верховній Раді України 12.12.2014 року, яка передбачає значне зниження соціальних гарантій для громадян України.

Черговим пакетом «економних» бюджетних ініціатив Уряд без будь-якого обговорення з громадськістю, планує пустити «під ніж»  практично всі соціальні права, гарантовані Конституцією України – безоплатну медицину, освіту, пенсійне забезпечення, а також жалюгідні пільги, які не наважувався скасувати навіть попередній режим.

Чому за довгоочікувані реформи новоствореного Уряду в чергове мають платити звичайні люди, які змушені рахувати чесно зароблені копійки від зарплати до зарплати.

Ми розуміємо, що країна сьогодні знаходиться у стані військового конфлікту на Сході, але перекладати увесь тягар на плечі працюючого населення неприпустимо!

Члени профспілок категорично відкидають радикальні методи влади з ліквідації законодавчо закріплених прав та гарантій.

Застерігаємо Вас від втілення небезпечних для суспільства тенденцій скасування та  пониження соціальних гарантій.

Сподіваємося на Вашу неупередженість, далекоглядність, порядність та відданість своїм виборцям, про що Ви декларували у Ваших передвиборних програмах.

Від імені Президії

Голова Київської