50248

членів профспілки Івано-Франківської обласної профспілкової організації працівників харчової та переробної промисловості до Уряду України

у зв’язку із проектом бюджету України на 2015 рік

Урядовим проектом бюджету України на 2015 рік Ви наближаєте нас до тієї межі, за якою для трудової людини наступить голод і їжа із смітників в районах Ваших світських тусовок.

Вирощуючи і переробляючи сільськогосподарську продукцію, більшість із нас не може повноцінно забезпечити себе і свою сім’ю продуктами харчування. Ви ніколи не зведете кінці з кінцями в бюджетній сфері, бо забули про тих, хто наповнює бюджет країни.

В числі інших бюджетоутворюючих галузей, працівники сільськогосподарського сектору економіки є найбіднішими після пенсіонерів.

Міфічна середня заробітна плата у понад три тисячі гривень вирахувана, хіба-що, із розрахунку повної зайнятості працівників галузі. Та, на жаль, уже понад 20 років ми всі працюємо, в основному, в режимі 50 відсоткової зайнятості і отримуємо в середньому на одну-півтори тисячі гривень менше, ніж повідомляє статистика.

Чому Ви в черговий раз “’так звані” антикризові ініціативи приймаєте без обговорення з громадськістю і без врахування позиції профспілок ? Трудова людина знає скільки коштує її праця, які кошти вона сплачує в бюджет і скільки із нього безсоромно крадуть під чергові політичні гасла ’’любові до народу’’!

Ми закликаємо Вас - невідкладно розпочати соціальний діалог з профспілковими об”єднаннями для наведення ладу і стабільності в державі.

Змініть політичні лозунги на економічні !

Дбайте про свій народ і бійтеся його гніву!

Прийнято на засіданні президії

Івано-Франківської обласної