logo vin

 

 Розуміючи, що нинішня політична і соціально-економічна ситуація в країні потребує згуртованості всього суспільства, профспілки Вінниччини висловлюють занепокоєння безпрецедентним наступом на права трудівників.

    Різке зростання вартості продуктів харчування, ліків та товарів першої необхідності, значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, стрімка інфляція та безробіття на тлі замороження державних соціальних гарантій ведуть до ще більшого зубожіння населення.

    Сьогодні кожен п’ятий подолянин знаходиться за межею бідності, стрімко зростає кількість бідних навіть серед працюючих. Передбачені ж державою компенсаторні механізми не спроможні захистити людей по-справжньому.

    Черговим пакетом підтриманих депутатами ”економних” бюджетних ініціатив Уряд, без будь-якого обговорення з громадськістю, планує вилучити з Конституції гарантовані соціальні права – безоплатну медицину, освіту, а також жалюгідні пільги.

    Не зрозуміло, чому за реформи в чергове мають платити звичайні люди, а олігархи знову отримають преференції та наддоходи? Чи за це повставав Майдан?

     Профспілки Вінниччини розуміють, що країна знаходиться у стані війни, але перекладати увесь тягар на плечі працюючих – неприпустимо! Труднощі кризи мають справедливо розподілятися між державою, бізнесом і народом.

   Переконані – тільки цивілізований соціальний діалог європейського зразку допоможе викорінити бідність серед працюючих, відновити економічне зростання і створити нову економіку, в якій на першому плані постануть люди.

     Ми запитуємо у депутатів – чому партійні програми з якими Ви йшли на вибори і які підтримав народ не увійшли до коаліційної Угоди, а сама Угода стала лише додатком до програми дій Уряду. Виходить що українців знову ошукали.

     Ми запитуємо чому Ви мовчите про мільярди українських олігархів в офшорних зонах і при цьому не соромитесь ліквідовувати стипендії, вимушуєте хворих платити за лікарняне харчування та зменшувати злиденні пенсії.

    Ми запитуємо у депутатів – до поки буде продовжуватися кулуарщина, пакетне голосування та кнопкодавство. Коли, нарешті ви будете працювати, а не йти на чергову перерву, при цьому не соромитесь збільшувати навантаження вчителям.

    Тому закликаємо депутатів мати совість, дбайливо і чесно ставитись до людей і їх вимог, відповідально підходити до прийняття доленосних для України рішень. Пам’ятайте, що всяке терпіння має межі.

 

 Прийнято Президією ФПО 15 грудня  2014 року