Zavod

Обласна рада профспілки підтримує наміри Уряду, направлені на наведення порядку в країні, побудову правої держави, де відсутня корупція і соціальна несправедливість, створені умови для гідного життя громадян.

Але нам не зрозуміло, чого «антикризові» ініціативи Уряду розроблені з грубим порушенням законодавства України та Генеральної угоди, без участі соціальних партнерів.

Пройшло небагато часу від обіцянок на Майдані, в т.ч. по всіх питаннях радитись з громадськістю, а Уряд уже не зважаючи на значний ріст цін, інфляцію та зубожіння більшості громадян не згадує про необхідність забезпечення конституційних гарантій працівникам та належного рівня соціального захисту. Планує позбавити громадян України тих незначних пільг, які вони мали, і навіть не розглядає в якості наповнення бюджету шлях справедливого податкового навантаження на надприбутки олігархів, боротьби з тіньовою економікою та нелегальною зайнятістю. Не видно ніяких потуг для того , щоб відродити власне виробництво, визначити державну політику щодо запровадження справедливої оплати праці.

Вимагаємо негайно розпочати переговори з профспілками та роботодавцями, щоб разом знайти компромісні рішення щодо забезпечення виживання громадян в цей складний час.

Прийнято на засіданні президії

обласної ради профспілки 15.12.2014р.

Голова Івано-Франківської

обласної ради профспілки