DSC04156

Запорізька обласна рада профспілок провела 22 грудня 2014р. на площі Фестивальній біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації мітинг представників профспілок, трудових колективів проти пропозицій Уряду до законопроектів, реалізація яких приведе до значного обмеження соціальних прав громадян, гарантованих Конституцією України, у якому прийняли участь майже 700 членів профспілок.

Мітинг відкрив голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон. У своєму виступі він наголосив, що запоріжці від влади чекають не розмов про реформи, а реальних кроків в економіці, по зупиненню падіння виробництва, забезпеченню конституційних гарантій працівникам та належного рівня соціального захисту ветеранів та молоді. Профспілки категорично не сприймають ініціативи Уряду щодо звуження соціальних прав трудівників, відсутністю ролі та соціальної відповідальності бізнесу за наповнення бюджету, забезпечення зайнятості населення.

d0bcd0b8d182d0b8d0bdd0b3-2

В своїх промовах виступаючі на мітингу представники галузевих профспілок та ветерани вимагали не допустити тотального наступу на права працюючих, вжити заходів по легалізації тіньового бізнесу, боротьбі з ухиленням від сплати податків, розвитку внутрішнього ринку, викорінення бідності серед працюючих, доведення рівня заробітної плати до європейських стандартів.

Заяву Запорізької обласної ради профспілок і резолюцію мітингу передано до Запорізької облдержадміністрації.

d0bcd0b8d182d0b8d0bdd0b3-1

Запорізька обласна рада профспілок