DSC 74841

 

Запланована Урядом економія на найуразливіших верствах населення та безпрецедентне урізання соціальних пільг викликало широкий резонанс у суспільстві. Профспілки відреагували оперативно – 23 грудня 2014 р. відбулася Всеукраїнська акція протесту, учасники якої висловили свою незгоду з такими діями Уряду, показавши при цьому єдність та злагодженість.

Завдяки акції протесту, а також чисельним зверненням до парламентських комітетів, широкомасштабній інформаційно-роз’яснювальній роботі, оперативному реагуванню на кожну урядову ініціативу вдалося не тільки не допустити прийняття низки норм, якими передбачався наступ на права громадян, а й дещо пом’якшити окремі запропоновані Кабміном економічні міри.

Все ж в законах прийнятих під «бюджет» і в самому Держбюджеті лишились норми, які порушують конституційні права громадян, реалізація яких завдасть удару по добробуту українців та призведе до поглиблення бідності серед працюючих.

Аби не допустити втілення цих норм в життя у Федерації профспілок України 21 січня 2015 року відбулося фахове обговорення пропозицій щодо внесення необхідних змін до податково-бюджетного законодавства.

Представники Федерації профспілок Рівненщини взяли участь у цьому заході, надавши свої фахові пропозиції стосовно піднятих питань. А вже у четвер, 22 січня ц.р., голова Федерації профспілок області Микола Шершун зустрівся з Народним депутатом Верховної ради України Олександром Дехтярчуком. Вони обговорили шляхи прийняття запропонованих ФПУ змін до законодавства. Зокрема, можливості запровадження принципів децентралізації. Народний депутат сказав, що він, зі свого боку, усіляко сприятиме у вирішенні проблемних питань, в тому числі, через законодавчі акти. Разом з тим, за його словами, сьогодні ми не можемо вимагати від Уряду і Верховної ради неможливого. Адже у такий складний час, коли країна на межі дефолту і на сході йде війна, варто шукати компромісні шляхи у вирішенні наболілих питань, не забуваючи, при цьому, що правда, як мовиться, десь посередині.

Профінформцентр ФПО