ДВ. ТРУДА ЗДАНИЕ 1 72пикс

 

Об'єднання профспілок Харківської області, трудові колективи Харківщини вкрай негативно сприйняли прийняття владою окремих положень Державного бюджету на 2015 рік та низки законодавчих актів «під бюджет», які відмінили соціально-значущі економічні права та гарантії працівників.

Виконком ОПХО звернувся до КМУ.

У тесті звернення зазначено: через стрімку девальвацію гривни, зростання цін на товари першої необхідності, житлово-комунальні послуги та лікарські засоби, більшість родин області суттєво відчули погіршення життєвого рівня.

Склалася парадоксальна ситуація, коли працююча людина не може забезпечити гідний рівень життя собі та своїй родині.

Попередні звернення профспілок до гілок влади всіх рівнів щодо вирішення нагальних соціально-економічних питань не враховані, а відсутність соціального діалогу з громадськими організаціями, в тому числі профспілками, приводить до ще більшої соціальної напруги в суспільстві та трудових колективах.

Профспілки Харківщини стурбовані ситуацією, яка складається у енергетичній галузі, зокрема в вугільній.

Скасування державної підтримки вугледобувних підприємств призведе до їх ліквідації, масштабної кризи в галузі, зубожіння працівників, збільшення навантаження на соціальні фонди та матиме вкрай негативні наслідки для економіки України в цілому.

Члени профспілки вугільної промисловості висловили готовність захищати свої права, соціальні гарантії всіма законними заходами.

Об'єднання профспілок Харківської області висловлює солідарну підтримку Профспілки вугільної промисловості України щодо збереження соціальних прав і гарантій шахтарів та забезпечення ефективної роботи підприємств вугільної галузі.

 

 

Об’єднання профспілок Харківської області