20febr

 

20 лютого 2015 року відбудеться Всеукраїнський форум «Нові виклики та можливості розвитку України в рамках асоціації з Європейським Союзом». У ході форуму обговорюватимуться питання щодо соціальної справедливості в Україні, соціального відторгнення/залучення та скорочення нерівності, нових викликів та ризиків на шляху подолання бідності. Також планується розроблення резолюції Форуму з пропозиціями та рекомендаціями щодо наближення вітчизняних стандартів життя до середньоєвропейського рівня та напрямів сталого розвитку після 2015 року. До участі у Форумі запрошено представників профспілок, організацій роботодавців та Регіонального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, фахівців Адміністрації Президента України, центральних органів виконавчої влади, експертів Програми Розвитку ООН в Україні, МОП в Україні, Представництва Світового банку в Україні, науковців та лідерів громадських організацій, представників громадськості. Рекомендації Форуму стануть у нагоді у процесі прийняття рішень у соціальній сфері.

 

Місце та час проведення: м. Київ, Готель «Турист», ІІ поверх, зал «Круїз», 20 лютого 2015 року, 10.00-18.00.

 

У заході братимуть участь:

-        Григорій Осовий, Голова Федерації профспілок України

-        Ініта Пауловіча, заступник Постійного Представника ПРООН в Україні  

-        Штефан Мойзер, директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні 

-        В’ячеслав Кириленко, Віце-прем’єр-міністр-Міністр культури України

-        Борис Ложкін, Глава Адміністрації Президента України

-        Ян Томбінські, Голова Представництва ЄС в Україні

-        Павло Розенко, Міністр соціальної політики України

-        Айварас Абромавичус, Міністр економічного розвитку і торгівлі України

-        Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

-        Сергій Савчук, Національний координатор МОП в Україні

-        Олексій Мірошниченко, Заступник Голови Ради Федерації роботодавці України, виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України  

-        Віталій Коблош, Директор Департаменту гуманітарної політики Секретаріату Кабінету

-        Міністрів України

-        Елла Лібанова, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України

Модератор: Богдан Ференс

 

Акредитація за тел.: 067 537 5079, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Довідково: На 62-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН (19.11.2009) 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості. В Україні День соціальної справедливості відзначається з 2009 року. Проведення публічних заходів у рамках відзначення цього Дня сприятиме акцентуванню уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій на питаннях соціальної справедливості та нерівності, подолання бідності та підвищення стандартів життя. Федерація Профспілок України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні та Регіональним Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусії ініціювали проведення 20 лютого Форуму, який присвячено  Всесвітньому дню соціальної справедливості. До цієї ініціативи приєднались міжнародні організації, наукові установи, громадські організації та представники засобів масової інформації.  Наразі в Україні необхідно забезпечити відкритий та прозорий процес вироблення соціальної політики, спрямованої на як на адаптацію населення до нових викликів, так і на системні зрушення відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, ратифікованої 16 вересня 2014 року.