66555555

 

У 2015 році Всесвітній день соціальної справедливості співпадає з річницею Революції  гідності в Україні, під час якої громадяни виявили патріотизм, мужність та героїзм, багато з них загинули, захищаючи демократичні цінності, права і свободи людини, національні інтереси нашої держави, її європейський вибір.

Профспілки області, сповідуючи у своїй діяльності принципи соціальної справедливості, дбають про забезпечення трудових прав та інтересів громадян краю, що особливо актуально нині, в умовах фінансово-економічної кризи в державі, неоголошеної війни на сході країни. Викликає занепокоєння зростаюча  соціально-економічна нерівність і поширення бідності в суспільстві, погіршення умов існування окремих верств населення; очевидна відсутність справедливості в політиці перерозподілу доходів. Це не лише погіршує якість життя населення, але й породжує  зростання соціальної напруги та невпевненості в завтрашньому дні. Розпочаті Урядом реформи поки що не дають бажаних результатів у покращенні життя і добробуту людей.

У зв’язку з цим, звертаємося до Президента, Уряду та  Верховної Ради України об’єктивно оцінити причини поширення бідності та нерівності в країні при проведенні масштабних соціально-економічних реформ, а відтак безумовно дотримуватися принципу соціальної справедливості, вирішення стратегічних завдань у таких сферах, як зайнятість , соціальний захист, соціальний діалог і трудові відносини.

Закликаємо громадськість взяти участь у щорічному відзначенні 20 лютого Дня соціальної справедливості, з метою привернення уваги влади до необхідності рахуватися з народом та спільної побудови в Україні соціально-справедливого суспільства.

  

 

Президія Ради профспілок Івано-Франківської області