DSC04201

 

 

В рамках проведення Всесвітнього Дня соціальної справедливості профспілкові активісти та фахівці Запорізької облпрофради провели засідання «круглого столу»  в управлінні праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Ленінському району. Профспілки та управління соціального захисту давно тісно співпрацюють в питаннях колдоговірної роботи та соціального захисту населення.

Темою круглого столу було питання покращання стандартів життя людини праці ( створення нових робочих місць, підвищення заробітної плати, соціального забезпечення, тощо) через спільну співпрацю профспілок з фахівцями управління соціального захисту населення.

Перед засіданням круглого столу профспілкові активісти ознайомилися з роботою  безпосередньо на робочих місцях працівників управління.

Начальник управління та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Ленінському району Любов Олександрівна Манідіна, яка очолює колектив з 1987 року, широко проінформувала присутніх про реалізацію в місті Запоріжжі державних соціальних програм, щодо пільг деяким категоріям громадян (інваліди війни, ветерани війни та праці, багатодітні сімї ).  Хто має право отримувати допомогу від держави, які потрібно надати документи для її оформлення, як оформити житлову субсидію та інше.

 В Запоріжжі розроблена спеціальна програма «он-лайн калькулятор розрахунку житлової субсидії». Присутні мали можливість на практиці скористатися послугами спеціальної програми, самостійно отримати інформацію про житлову субсидію, розрахувати обов’язкову частину платежу за послуги ЖКГ для своєї сімї.  Для зручності відвідувачів у всіх районних управліннях праці та соціального захисту населення введена єдина система прийому. Робота управлінь організована без перерви, до останнього заявника, обладнані кімнати матері та дитини. В стінах управління є безкоштовний пункт прокату  технічних та інших засобів реабілітації для інвалідів.

Для того щоб, соціальні послуги були більш доступні для запоріжців, які проживають в віддалених районах міста, в приватному секторі фахівці управління організовують роботу «мобільних соціальних офісів». Виїзні прийоми спеціалісти проводять у ветеранських організаціях, на підприємствах. В ході зустрічі голова профспілкового комітету Запорізької державної інженерної академії Андрій Власов домовився про проведення в стінах академії виїзного «мобільного соціального офісу» на березень поточного року.

Учасники засідання домовилися про подальшу співпрацю в питаннях укріплення соціального діалогу між профспілками та фахівцями управління, та підкреслили необхідність проведення безпосередньо в управлінні такого заходу.

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

DSC04188

 

DSC04190

 

 

 

DSC04196

 

DSC04203