IMG 4817

 

На розгляд робочої групи з опрацювання Трудового Кодексу України продовжують надходити чисельні пропозиції від членських організацій ФПУ, Всеукраїнських профоб’єднань, профспілкових організацій всіх рівнів.

25 лютого обговорено пропозиції та зауваження до Книги 3 проекту ТК, які стосуються умов оплати праці, робочого часу і часу відпочинку, охорони праці та соціального страхування.

У засіданні робочої групи взяли участь заступники Голови ФПУ Сергій Кондрюк і Сергій Українець, керівники Департаментів апарату ФПУ з питань правового захисту Ірина Тубелець, з питань виробничої політики та колективно-договірного регулювання Олена Лобченко, керівник департаменту охорони праці – головний технічний інспектор праці Юрій Андрієвський, представники членських організацій, репрезентативних Всеукраїнських профоб’єднань.

 

IMG 4820

 

Пропозиції до законопроекту № 1658, внесеного до Верховної Ради України за попередньої підтримки СПО профспілок, вже надійшли від Атомпрофспілки, Профспілки робітників морського транспорту, Дніпропетровського облпрофоб’єднання, Профспілки працівників охорони здоров’я, Профспілки працівників вугільної промисловості, Запорізької облпрофспілки працівників ЖКГ, ЦК Профспілки ЖКГ, Чернівецької облпрофради, Ради профспілок Івано-Франківської області, Профспілки працівників хімічної промисловості, Київськоїа міськпромради та ін.

Здебільшого спілчан хвилюють питання структури заробітної плати, форми її оплати, як держава повинна регулювати процес оплати праці, розмір мінімальної зарплати, державні гарантії оплати праці та інших виплат працівникам, а також сфера договірного регулювання оплати праці.

 

IMG 4831

 

Розглянуто і обговорено зауваження до розділів «Відносини між роботодавцем і працівником щодо оплати праці», «Особливості оплати праці в разі відхилення від звичайних умов», тобто оплата праці на важких роботах, роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, роботах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров’я та ін.

 

IMG 4826

 

Результати роботи вирішено оформити у вигляді таблиці та винести їх на розгляд СПО об’єднань профспілок з метою напрацювання консолідованої позиції профспілок щодо проекту ТК.

Робота триває, тому приєднуйтесь і надсилайте Ваші думки щодо проекту ТК за електронними адресами:

          E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

IMG 4812

 

ІАЦ