index 23

 

Як уже повідомлялося, СПО об'єднань профспілок на своєму засіданні прийняв рішення про вступ в колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України та вступ в колективний трудовий спір із Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні.

Згідно з прийнятими рішеннями та відповідно до статей 4 та 6 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» було проінформовано Київську міську державну адміністрацію, Київську міську рада та Національну службу посередництва та примирення (далі – НСПП) про факт вступу в колективні трудові спори.

30 квітня ц.р. НСПП в межах своїх повноважень, визначених частиною шостою статті 15 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», розпорядженнями (додаються) зареєструвала колективні трудові спори (конфлікти) між СПО об’єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України та між СПО об'єднань профспілок та СПО сторони роботодавців на національному рівні.

Сьогодні, 5 травня, відбулася консультативна зустріч керівництва та фахівців НСПП з представниками СПО об'єднань профспілок з метою дотримання Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на всіх стадіях вирішення зареєстрованих колективних трудових спорів (конфліктів).

 

 

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання