ПРИМ2

 

13 травня відбулась робоча зустріч членів примірної комісії з вирішення колективного трудового спору між СПО об’єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України. Вів засідання Перший заступник Голови СПО обєднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

Сергій Кондрюк наголосив на важливості правильного з юридичної та практичної точки зору ведення колективного трудового спору, забезпечення прозорості цього процесу, активної участі представників профспілок, у тому числі в плані забезпечення кворуму на засіданнях примирних комісій, у вирішенні актуальних соціально-економічних проблем та відстоюваннії законних прав та інтересів людини праці.

 

ПРИМ

 

Учасники зустрічі обговорили форми і методи участі профспілок у веденні переговорів щодо вирішення спору з Урядом, висказали низку конструктивних пропозицій щодо підвищення ефективності соціального діалогу.

Як ми уже повідомляли, СПО об'єднань профспілок на своєму засіданні прийняв рішення про вступ в колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України та вступ в колективний трудовий спір із Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні.

 

ПРИМ1

 

Згідно з прийнятими рішеннями та відповідно до статей 4 та 6 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» було проінформовано Київську міську державну адміністрацію, Київську міську рада та Національну службу посередництва та примирення (далі – НСПП) про факт вступу в колективні трудові спори.

30 квітня ц.р. НСПП в межах своїх повноважень, визначених частиною шостою статті 15 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», розпорядженнями (додаються) зареєструвала колективні трудові спори (конфлікти) між СПО об’єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України та між СПО об'єднань профспілок та СПО сторони роботодавців на національному рівні.

 

ПРИМ4

 

З метою обговорення вимог, висунутих СПО об’єднань профспілок до Уряду, і спрямованих на покращення рівня життя та добробуту працівників, а також у зв’язку з ухваленим профспілковими об’єднаннями України рішенням про вступ у колективний трудовий спір із Кабінетом міністрів України та роботодавцями представники профспілкових об’єднань 4 травня зустрілися з віце-прем’єр-міністром України – міністром культури України В’ячеславом Кириленком (http://fpsu.org.ua/nasha-borotba/7597-profspilki-budut-poslidovno-borotisya-za-realizatsiyu-vimog-trudyashchikh).

А 5 травня відбулася консультативна зустріч керівництва та фахівців НСПП з представниками СПО об'єднань профспілок з метою дотримання Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на всіх стадіях вирішення зареєстрованих колективних трудових спорів (конфліктів).

 

ПРИМ3

 

Робота профспілкової Сторони щодо ведення колективного трудового спору між СПО об’єднань профспілок та Урядом продовжується.

 

Інформаційно – аналітичний центр ФПУ