АН

 

Під час пікетування Кабміну 10 червня з конкретними пропозиціями виступила заступник голови первинної профспілкової організації Київського підприємства «Медапаратура» Профспілки машинобудівників та приладобудівників України Неля Новакова:

«Шановні друзі! Шановні спілчани! Шановна профспілкова громадо!

Я у профспілці понад 20 років. Скільки ми за цей час уже пікетували і уряд, і Верховну Раду, і Президента, але мені згадується пікет восени 2011 року. Ми стояли проти колишньої влади, яка нам обіцяла, що покращення наступить уже завтра, що почують кожного. Не настало покращення, не почули нікого. Прийшла нова влада і пообіцяла, що ми будемо жити «по-новому». Ви бачите, як ми живемо по-новому?

Шановний Арсеній Петрович говорив: «Я вам не обіцяю нічого доброго. Вам прийдеться затягнути паски». А ці паски стали зашморгом на шиї нашого народу. Попередні виступаючі вже говорили і про тарифи, і про зарплати, і про скасування санаторно-курортного лікування для трудящих тощо. Невже наші можновладці не розуміють, що всі наші здобутки – це підняття нашої економіки. А як вони піднімають нашу економіку? Я працюю на заводі понад 40 років. Завод має 80-річну історію. Ми були флагманом у Радянському Союзі і в Україні. Таке враження, що нашим урядовцям не вигідна продукція українського виробництва. А продукція у нас – діагностичні прилади. Ми животіємо. Нас підтримують, купуючи нашу продукцію, Білорусь, Казахстан, Узбекистан. А рідна держава нас гнобить.

Влада має повернутися до народу обличчям, а для цього воно має бути «людським», а не було проти народу. Влада зневірила народ у своїх діях, застосовує геноцид проти власного народу і не хоче йти на соціальний діалог з профспілками. А профспілки – це найбільша громадська організація, що найближча до народу. Якщо влада не хоче говорити з профспілками, вона не хоче говорити з власним народом. А хто вибрав владу? Не можна забувати, яка була підтримка на виборах.»

 

Прес-центр ФПУ