САЛО

На мітингу біля Кабміну 10 червня виступила представник Луганської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Людмила Сало:

«Сьогодні ми вкотре вийшли під стіни Кабінету Міністрів, щоб донести до керівників держави вимоги профспілок, а точніше - вимоги трудящих.

Щоб повноцінно почався реальний соціальний діалог на вирішення гострих соціальних проблем.

Я звертаюсь до Уряду - дослухайтесь до пропозицій профспілок!

Бо наша держава багато років залишається олігархоорієнтованою!

На мізерну зарплату, працююча людина має сплатити за газ, електроенергію, купити товари і послуги, які за ціною вже зрівнялись з європейськими. А чи прозоре формування цих шалено збільшених тарифів? Хто перевірив, що в них заклали монополісти? Чому Уряд так легко погоджується з олігархами і покладає тягар на народ?

Нам пояснюють - з цього року набагато більша кількість сімей зможе звернутись за субсидіями. Але це сумнівне досягнення, що ще кілька мільйонів людей зубожіли і стали неплатоспроможними! Ми розуміємо, в якій складній ситуації опинилась наша держава через події на Сході, але чому всі проблеми і біди вирішуються за рахунок простих людей.

Запустіть економіку, створюйте робочі місця!

Не може бути Україна процвітаючою європейською, якщо в ній Працююча Людина бідна! Зрозумійте: Наші зарплати - це наповнення пенсійного фонду, це внутрішній попит, це наші депозити як фінансовий ресурс для банківської системи, це можливість не кланятись до бюджету за субсидіями.

Я представляю будівельників Луганщини.

Більшість наших підприємств як зупинились з початком бойових так і не відновили свою роботу. Наші будівельники працюють по 1-2 дні на тиждень, багатьом довелось роз'їхатись в пошуках роботи. Хочу зазначити, що працююча будівельна галузь робить попит на будівельні матеріали, метал, металоконструкції та іншу продукцію багатьох галузей, створюючи там

На сьогодні єдиний в Україні виробник листового скла - Лисичанський завод ПРОЛЕТАРІЙ, що має 100-річну історію, більше не варить скло.

То що-для того, щоб засклити розбиті російськими градами вікна на Донбасі, нам закуповувати, як і вугілля, ще й російське скло?

Не процвітають будівельники і в інших областях.

Спільними для галузі залишаються проблеми,що тисячі будівельників працюють без офіційного оформлення, а відтак не отримують заробітної плати, не отримують соціального страхування, а в майбутньому- пенсій.

В кошториси на будівництво замовники закладають зарплату працівників на рівні 1300 грн./ місяць. Як держава тоді буде боротися із тіньовою економікою, якщо майже всі зарплати в галузі від початку будівництва плануються мінімальними?! Всі зарплати будуть «чорними»!

Будівельники Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного просили передати, що інвестиції в робочі місця з гідною оплатою праці - це найкращий аргумент проти всіляких «лнр-днр» на користь нашої рідної України!

Ми підтримуємо спільні вимоги профспілок!

Українці, хто ще не з нами, приєднуйтесь до профспілок, щоб відновити конституційні трудові права і почати скорочення відставання якості життя в Україні від Євросоюзу».

Прес-центр ФПУ