2

Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок Григорій Осовий подякував керівників депутатських партій у ВР за те, що вони відгукнулися на звернення СПО об’єднань профспілок і взяли участь у робочій нараді представників профспілок і керівників усіх депутатських фракцій, що відбулась 15 червня у Парламенті.

У ній взяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, і за результатами якої він дав низку доручень щодо залучення профспілкових організацій до процесу підготовки законодавчих актів у соціальній сфері.

Ця зустріч і її продовження 16 червня, на думку профспілкового лідера, продемонстрували, що представники усіх депутатських фракцій поділяють стурбованість профспілок щодо масштабного порушення основних конституційних прав працівників: право на працю, на безпечні умови праці, достатній життєвий рівень, захист від бідності.

За підсумками другої наради, в якій взяли участь народні депутати від фракцій «Народного Фронту», політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", «Радикальної партії Олега Ляшка» та «Блоку Петра Порошенка», досягнуто попередньої домовленості щодо включення до порядку денного і голосування у парламенті 18 червня 4-х із 5-ти законопроектів соціальної направленості, що були висунуті профспілками:

- скасувати оподаткування та обмеження виплати пенсій працюючим та іншим пенсіонерам (р.№2698);

- прийняти закон про індексацію заробітних плат, пенсій та інших грошових доходів населення (р.№2883);

- відновити фінансування за рахунок коштів соціального страхування програм літнього оздоровлення дітей, санаторно-курортного лікування працюючих, підтримки санаторіїв-профілакторіїв підприємств та навчальних закладів (р.№2245);

- скасувати рентну плату на газ для населення (р.№2835).

Керівник СПО об’єднань звернувся до народних обранців з проханням підтримати зазначені законопроекти як невідкладні під час голосування в парламенті.

Лист СПО профспілок додається

Прес-центр ФПУ