ILO logo.svg -520x245

 

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та підприємництва 16 вересня ц.р. розглянув законопроект народного депутата України, члена Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Олександра Дроздика (реєстр. №2961) «Про внесення змін до статті до статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (щодо подання інформації неприбутковими організаціями).

Закон, до якого вносяться зміни, викликав ускладнення в роботі профспілкових організацій, особливо тих, де профспілкові лідери та активісти виконують свої обов’язки на громадських засадах.

Автор, спираючись на Конвенцію №87 Міжнародної організації праці «Про свободу асоціації та захист права на організацію», запропонував вилучити профспілки, їх організації та об’єднання з переліку юридичних осіб, інформація про структуру власності засновників яких має міститися у Єдиному державному реєстрі, і переконливо довів необхідність внесення таких змін.

Позицію профспілкових об’єднань України та правове обґрунтування представив заступник Голови ФПУ Сергій Українець.

Проект активно підтримали Голова Комітету Віктор Галасюк та Голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна.

За пропозицією Віктора Галасюка Комітетом одноголосно прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект не лише за основу, але й в цілому.

Найближчим часом законопроект буде розглянуто парламентом.

Дякуємо за підтримку профспілок!

 

Прес-центр ФПУ