20999147-620x400

У даний час членськими організаціями ФПУ ведеться робота щодо підтримки електронної петиції про внесення законопроекту для відновлення санаторно-курортного лікування працівників, оздоровлення студентів і дітей: https://petition.president.gov.ua/petition/10961.

 Для успіху цієї акції необхідно зібрати 25 тисяч голосів. Станом на 21 жовтня ц.р. петицію підтримали більше 14 000 українців, тобто більше половини необхідної кількості.

Однак робота ускладнюється тим, що на сайті Президента України з’явилися аналогічні петиції щодо відновлення оплати санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування. Тепер таких петицій, ідентичних за текстом з профспілковою, «вкинуто» вже дев'ять. Не виключено, що з’являться ще й інші. Вони вже забрали на себе більше 10% наших голосів. Крім того, деякі профспілкові організації віддають голос в цілому від організації, а не кожного особисто, що зменшує кількість голосів під петицією.

Вказані та інші обставини ставлять під загрозу успішність підтримки профспілкової петиції найближчим часом і вимагають відповідного реагування профспілкових організацій.

Необхідно звернути увагу членів профспілки, що голосувати потрібно за профспілкову петицію № 22/010961-еп, її автор - ОСОВИЙ Григорій Васильович.  При голосуванні за інший номер голос буде втрачено.

Для практичної організації роботи з інформування про необхідність підтримки петиції первинних профспілкових організацій, педагогічних колективів, колективах медичних закладів, колективах закладів соціальної сфери, органів студентського самоврядування, мешканців гуртожитків можна використати листівку та допоміжні відомості за посиланням: http://www.fpsu.org.ua/component/ content/category/205-povernemo-sanatorno-kurortni-putivki?layout=blog .

Зазначену інформацію також необхідно довести до батьківських рад загальноосвітніх шкіл, які прямо зацікавлені у покращенні здоров’я учнів, студентського та учнівського загалу, як найбільш технічно підготовленого до участі в голосуванні.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення