peticiya 1

Електронна петиція ФПУ до Президента України про відновлення санаторно-курортного лікування працюючих за рахунок соцстраху (https://petition.president.gov.ua/petition/10961 №22/010961-еп) протягом одного місяця вже отримала підтримку понад 17 тис. профспілковців при необхідних 25 тис. Такий високий результат – спільна робота тисяч первинних профспілкових організацій, наше спільне досягнення.

Але цього явно недостатньо для успіху. Настав час значно активізувати роботу по збору голосів, за розміщену на веб-сайті Президента Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим петицію №22/010961-еп. «Відновити оплату санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування», щоб не чекати ще два місяці на завершення нормативного строку завершення голосування – З місяці!

Наше завдання - протягом двох наступних тижнів завершити голосування, щоб Президент України мав змогу, скориставшись своїми конституційними повноваженнями, внести до Верховної Ради відповідний законопроект про відновлення у повному обсязі профілактичних соціальних послуг працівникам-застрахованим особам Фондом соціального страхування, в тому числі - санаторно-курортного лікування, оздоровлення дітей, фінансової підтримки дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв-профілакторіїв підприємств і навчальних закладів.

Звертаємось до кожної первинної організації, особливо – до членів комісій із соціального страхування на підприємствах, в установах, організаціях з проханням довести цю інформацію до членів профспілок в цехах, бригадах, управліннях, відділах, роздрукуйте листівку і розмістіть її на видному місці підприємства чи організації, на дошці оголошень вашого будинку, в транспорті, передайте в редакцію багатотиражки, районної чи міської газети, в мерію, сільську раду, до державних установ, які проводять прийом громадян!

Чиї діти чи внуки вчаться у школах – важливо розповісти про необхідність підтримки петиції у батьківських радах загальноосвітніх шкіл, які прямо зацікавлені у покращенні здоров’я учнів. Переконайте в необхідності голосування студентський і учнівський загал, як найбільш технічно підготовленого до участі в голосуванні – їх це стосується безпосередньо.

Для практичної організації роботи з інформування про необхідність підтримки петиції для первинних профспілкових організацій, педагогічних колективів, колективів медичних закладів, колективів закладів соціальної сфери, органів студентського самоврядування, мешканців гуртожитків необхідно використати листівку та допоміжні відомості за посиланням: http://www.fpsu.org.ua/component/.

У зв'язку з тим, що не всі працівники можуть зареєструватися та проголосувати за петицію (відсутність особистого та робочого комп'ютера, відсутність відповідного досвіду в користуванні комп'ютером), для полегшення та прискорення процесу голосування надаємо покрокові рекомендації з організації роботи:

1. 1.Провести збори трудового колективу та повідомити/роз'яснити працівникам їх особисту зацікавленість та суспільну необхідність голосування за відповідну петицію;
  2. 2.Призначити відповідальну особу (впевнений користувач ПК), яка допомагатиме колегам в реєстрації та голосуванні;
  3. 3.Скласти перелік осіб, що прагнуть проголосувати, але не є впевненими користувачами комп'ютера;
  4. 4.Відповідно до переліку осіб, за згодою працівників, створити для кожного з них відповідні електронні адреси;
  5. 5.Призначити відповідні дні, в які співробітники зможуть підходити до відповідального, щоб отримати допомогу в реєстрації та голосуванні (за технічними вимогами веб-сайту

петицій - не більше 25 осіб на день з одного комп 'ютера).

Будьте уважні - автор петиції Осовий Григорій Васильович! Це – відмінна ознака нашої, профспілкової петиції. Голосування за іншу з подібною чи абсолютно ідентичною назвою петиції призведе до втрати голосу.

Дякуємо за щиру профспілкову солідарність!

Прес-центр ФПУ