IMG 2833 

7 жовтня - у Всесвітній день дій за гідну працю - представники Федерації профспілок та її членських організацій провели Інофрмаційне пікетування вищий органів законодавчої та виконавчої влади держави - Верховної Ради та Кабінету Мінстрів України. Вони тримали прапори ФПУ та своїх профспілковиї організацій, транспоранти, роздавали інформаційну продукцію, присвячену цієї події - свіжий номер газети "Профспілкові вісті", листівки.

 

IMG 2817

 

Зазначимо: щорічно в цей день,  починаючи з 2008 року, профспілки України відзначають Всесвітній день дій за гідну працю.

Рішення про проведення інформаційного пікетування біля центральних органів  влади прийнято Спільним представницьким органом об’єднань профспілок. Інформаційні пікети встановлено з метою привернення уваги урядових структур до проблем гідної праці в Україні.

 

IMG 2827

 

        Пікетування проходило під гаслами:

«Ні – продовженню урядової політики «затягування пасків» за рахунок людини праці!

Профспілки – проти «безстрокової шокової терапії», що проводить уряд!

Досить обіцянок – виплатіть зарплатні борги!

Працівник-жебрак – ганьба для держави!

Новий Трудовий кодекс = бідність + праця

Спочатку європейська зарплата – потім європейські ціни та тарифи!

Депутати від Майдану – почуйте працівника!

Ми не повинні працювати безкоштовно через вимоги МВФ!

Якщо нас не чують – йдемо на страйк!

Роботу, зарплату, гідне життя!

Європейське майбутнє України – це гідні робочі місця і надійний захист від бідності!»

 

IMG 2820

 

 

Гідна праця – це:

стабільна зайнятість на продуктивних та високоефективних робочих місцях;

гідна заробітна плата;

своєчасна виплата заробітної плати;

легальні трудові відносини;

безпечні умови праці;

надійний соціальний захист.

Гідна праця - це також сприяння професійному та кар’єрному зростанню, забезпечення трудових прав, колективний договір, участь в управлінні підприємством, право об’єднуватися в профспілку. 

 

IMG 2785

 

Неспроможність працівника сьогодні прогодувати себе і свою родину, розпач пенсіонерів, які не мають грошей на ліки та предмети першої необхідності, шок, що очікує населення від перших платіжок за житлово-комунальні послуги на фоні інфляційного зростання на перше місце ставить саме критерії гідної праці.

 

Реформи, які започатковані після Революції гідності мають вивести Україну на рівень стабільно процвітаючих європейських держав. І профспілки переконані, що це можливо за умови досягнення миру, солідаризації громадянського суспільства, влади і бізнесу.

 

IMG 2767

 

Водночас результати проведення реформ сьогодні демонструють, що реформи не повинні бути формальними і поспішними, а такими, що забезпечать створення нових робочих місць, гідну оплату праці, безпеку на виробництві, робітничу демократію.

 

IMG 2763

 

 

Про це йшлося і на громадських слуханнях «ПРОФСПІЛКОВІ ІНІЦІАТИВИ З НОВІТНЬОЇ ПОЛІТИКИ ОПЛАТИ ПРАЦІ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ», які відзначаючи Всесвітній день дій за гідну працю, ФПУ разом із соціальними партнерами та представниками науки, проводило в Міжнародному центрі культури і мистецтв ( про цю подію читайте на нашому сайті).

 

IMG 2761

 

 

Прес-центр ФПУ