ghj 01

Шановний Володимире Борисовичу!

Професійні спілки з надією сприйняли рішення Верховної Ради України про обрання Вас на вищу посаду у виконавчій владі – Прем’єр-міністра України і бажають плідної роботи на благо українського суспільства.

Ми знаємо Вас як відповідального керівника, прихильника і учасника соціального діалогу з почуттям поваги до трудової людини.

В умовах критичного загострення соціально-економічної ситуації, масових вуличних протестів профспілок влітку 2015 року, коли попередній Уряд фактично сховався від соціального діалогу, Ви взяли ініціативу на себе і очолили консультації всеукраїнських об’єднань профспілок з парламентськими фракціями щодо прийняття вкрай важливих для людей законопроектів, спрямованих на відновлення соціальних гарантій працівників, пенсіонерів, і зберегли діалог влади із суспільством.

Сподіваємося, що новий склад Кабінету Міністрів України під Вашим керівництвом професійно і відповідально виконуватиме свої обов’язки перед народом.

Федерація профспілок України, яка об’єднує понад 6 млн членів профспілок – працівників підприємств, установ та організацій, пенсіонерів та студентства, очікує від Уряду невідкладних дій, які дозволять розв’язати найбільш болючі проблеми:

- реалізувати ефективну програму підтримки національного виробника та створення сучасних робочих місць, дати українцям роботу і можливість заробляти на життя;

- захистити українські сім’ї від тотального подорожчання продуктів харчування, ліків, комунальних послуг, газу та електроенергії, знецінення реальних доходів населення;

- сприяти припиненню конфлікту на сході країни і поновлення територіальної цілісності Української держави;

- повернути державний контроль за дотриманням трудових прав працівників, захистити права мільйонів нелегальних працівників та вивести з тіні сотні мільярдів гривень нелегальної заробітної плати;

- будь-яка соціально-економічна криза повинна долатися не за рахунок працівників і пенсіонерів, урізання соціальних гарантій, як це було при попередньому Уряді, а солідарними зусиллями і внеском бізнесу, держави і громадян;

- соціальний діалог за участю Уряду має стати цивілізованим європейським інструментом формування державної політики у сфері праці, надійного соціального захисту і забезпечувати суспільний мир та розвиток країни.

Це – саме те, чого чекають від нової влади прості люди.

Перед призначенням на посаду глави Уряду Ви заявили, що для успішної роботи на новому місці Вам необхідна підтримка народу, відновлення довіри українських громадян до влади.

Ми віримо у Вас і Ваші наміри працювати в інтересах людей, які своєю щоденною працею створюють національний продукт, забезпечують діяльність держави, виплату пенсій ветеранам та соціальний захист нужденних, професійні спілки подають Вам руку для спільної праці заради світлого майбутнього народу України.

Для обговорення і вироблення спільних дій пропонуємо Вам, шановний Володимире Борисовичу, провести найближчим часом зустріч із керівниками всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

На наше сподівання, новий Уряд України має шанс стати владою народної довіри європейського рівня, яка поважає і дбає про права своїх громадян, відповідає за власні дії, має широку суспільну підтримку для проведення реформ задля побудови сильної і справедливої держави.

Бажаємо успіху!

21 квітня 2016 р.