os 2323

 

Шановні колеги!

 

У членських організаціях ФПУ триває звітно-виборна кампанія, під час якої підбиваються підсумки, визначаються завдання на майбутнє, обираються профспілкові лідери та формуються колегіальні органи, які здатні професійно організувати роботу по захисту законних прав та інтересів трудящих. У більшості членських організаціях вже обрано делегатів на VII з’їзд ФПУ, відбувається також висування кандидатів на посаду Голови Федерації.

Я щиро вдячний профактиву Полтавщини і Житомирщини, а також Профспілці працівників рибного господарства України, які на своїх звітно-виборних конференціях і з’їзді висунули мою кандидатуру на цю високу посаду, і готовий надалі, за умови висловлення мені довіри делегатами з’їзду, очолювати ФПУ докладаючи знання та досвід для оновлення і побудови сучасних профспілок – послідовних захисників прав простої людини.

За моєї участі розроблено і Радою схвалено Стратегію модернізації ФПУ, особлива увага приділяється посиленню соціального захисту в умовах проведення реформ в країні. Відновлюється Будинок профспілок. Реалізується Стратегія використання майна профспілок в інтересах працюючої людини.

Завдяки колегіальному стилю роботи вдалося започаткувати і прийняти Радою і Президією ФПУ важливі для профспілок рішення. Ми знаємо, що потрібно ще зробити, щоб посилити власний потенціал профспілок для дієвого захисту працівників.

Так склалося, що Рада ФПУ довірила мені 26 червня 2014 року очолити найчисельніше профспілкове об’єднання країни у період соціально-економічної кризи, нинішнього загострення протиріч між працею і капіталом, катастрофічного падіння життєвого рівня трудящих, коли традиційні інструменти соціального діалогу уже не спрацьовують, і ми маємо діяти більш активно, навіть агресивно. Ми висунули Уряду Трудовий ультиматум і вступили у колективний Трудовий спір з Урядом і роботодавцями, організували масові протестні акції під Кабміном і Верховною Радою. Вперше в практиці ФПУ започаткувала діалог із депутатськими фракціями у парламенті з метою прийняття пакету «соціальних» законопроектів. Про це та інші дії викладено у проекті Звіту Ради ФПУ про роботу за звітний період, який надісланий членам Ради, щоб так би мовити «докапіталізувати» його.

З метою посилення впливу ФПУ на забезпечення трудових прав і соціальних гарантій працівників в умовах реформ і курсу на євроінтеграцію на розгляд VII з’їзду буде винесено низку проектів документів щодо розвитку та модернізації профспілкового руху, зміни Статутних норм. Визначатиметься Стратегія діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки «Європейський вибір», яка має зазирнути за горизонт, і зробити певні прив’язки до тих темпів і масштабів економічних і суспільних перетворень, що відбуватимуться у нашій країні.

Розраховую на вашу безпосередню участь у підготовці з’їзду, адже звітуватимемо разом як члени Ради і Президії ФПУ.

Ми з вами визначили Порядок висунення кандидатур на посаду Голови ФПУ та розгляд документів кандидатів, який має допомогти членським організаціям краще підготуватися до проведення виборів, а кандидатам завчасно заявити про своє бачення подальшої діяльності ФПУ, у тому числі на шпальтах профспілкової газети. Вибори мають бути відкритими, прозорими, легітимними, аби всі мали рівні можливості взяти у них участь. Наголошую на цьому.

Знаю, що вже висунені інші кандидати на посаду Голови ФПУ. Ціную їх професіоналізм і досвід, і сподіваюсь, що боротьба відбуватиметься за стратегічне бачення подальшого розвитку ФПУ, а не на рівні особистісних оцінок, чорного піару як часто це відбувається під час проведення політичних передвиборчих кампаній.

Наша спільна мета - максимально використати потенціал найчисельнішого профспілкового об’єднання країни у захисті людини праці у цей надскладний для країни час.

 

 (Оригінал листа додається)