БОБ

 

 

«Кращий спосіб добитися в країні соціальної справедливості, зменшити могутність великого бізнесу — це зобов’язати власників підприємств силою закону платити гідну зарплату своїм працівникам. Наша профспілка давно домагається введення галузевих стандартів оплати праці. І мушу сказати, що за останній час нашим ЦК, керівництвом ФПУ чимало зроблено у цьому напрямку. Але потрібно довести цю справу до логічного завершення.

 

Закликаю профспілки бюджетної сфери нас підтримати. Зросте зарплата у промисловості — це і є той локомотив, який може потягнути за собою вгору рівень оплати праці для бюджетників.

 

Зараз нам розповідають про безвізовий режим з Європою. Але дозвольте запитати: а хто туди зможе поїхати за нинішнього рівня зарплат у нашій країні? Пригадується анекдот: «Знаєте, чому нас не поспішають приймати в Євросоюз? А у нас з європейцями різне почуття гумору. Вони над нашими зарплатами сміються, а ми — плачемо».

 

Кого намагається обдурити наша держава, коли у нас офіційно вважається мінімальна зарплата рівною прожитковому мінімуму? Як сьогодні можна прожити на 1378 грн на місяць? Зрозуміло, що якби у нас у країні на законодавчому рівні було встановлено об’єктивний прожитковий мінімум, то питання підвищення зарплат вирішувалося б набагато простіше.

 

А так у нас цей стандарт, по суті, перетворився на науково обґрунтований розрахунок того, наскільки погано повинен жити народ, щоб добре жилося владі».