z8B6RLfhtcg

 

Профспілкові комітети Сумщини підтримали проведення Всеукраїнської акції проти підвищення цін на газ для населення.

 

Профспілкові комітети Сумщини підтримали проведення Всеукраїнської акції проти підвищення цін на газ для населення.

В перший день зібрано понад 1000 підписів мешканців міста Суми. На підприємствах і в установах профспілкові лідери розповсюджують звернення про неприпустимість стрімкого зростання вартості енергоносіїв без попереднього зростання соціальних стандартів, підвищення мінімальної заробітної плати та пенсій.

До профспілкових палаток встановлених на центральних вулицях міста Суми підходять сім’ями. «Так далі жити не можна»: - каже пані Оксана, вихователь дитячого садочка. В мене 2 дітей, чоловік нещодавно втратив роботу, якщо не отримаємо субсидію, то завтра нізащо буде купувати харчі. Пенсіонери, інваліди, люди, які втратили роботу та опинилися у важких життєвих обставинах – усі ці категорії на сьогодні попали в групу ризику, тож вже завтра не зможуть купити куска хліба. Багато з тих, хто підписав  звернення до голови Верховної Ради України та Прем’єр-Міністра, підтримують дії профспілок: «Ви наша остання надія, не покиньте ж нас, вже давно пора профспілкам підійматись та вирішувати питання захисту своїх членів від свавілля влади».

Президією Сумської обласної ради профспілок прийнято рішення про тижневий термін проведення акції, тож збір підписів триватиме до 17 червня. 

 

60azchBGF9c