13911-1 medium

 

 

Спираючись на рішення Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 №315, відповідно до якого з 01.05.2016 встановлено ціну на газ для населення відразу на ринковому рівні – 6879 грн. за 1000 м3 та скасовано норму про споживання населенням газу за пільговою ціною, НКРЕКП було ініційовано перегляд тарифів на опалення і гаряче водопостачання для потреб населення щодо їх підвищення в 1,8 - 2,2 рази.

З метою недопущення зниження життєвого рівня громадян та упередження виникнення у суспільстві соціального вибуху, Федерація профспілок України звернулася до НКРЕКП з проханням відкласти прийняття Комісією рішення щодо підвищення тарифів на послуги опалення та гарячого водопостачання для потреб населення та врегулювати прийняття цього важливого соціального рішення в рамках соціального діалогу з врахуванням пропозицій народних депутатів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, у т.ч. профспілок.

Федерація профспілок України пропонує НКРЕКП об’єднати зусилля задля встановлення економічно обґрунтованої ціни природного газу з урахуванням платоспроможності населення задля недопущення кризи неплатежів громадянами за житлово-комунальні послуги та, як наслідок, зупинення підприємств теплокомуненерго.

 

      Додаток: Звернення до НКРЕКП від 03.06.2016 № 05\01-16\630.                          

 

  Департамент захисту соціально-економічних прав