IMG 20160614 132921

 

На рішення Уряду про підвищення ціни на газ для населення, що може призвести до подальшого зубожіння населення та з метою захисту прав та інтересів членів профспілок Запорізькою обласною радою профспілок було здійснено ряд організаційних, правових та інформаційних заходів про недопущення порушення конституційного права громадян на достатній рівень життя. Направлені звернення до Президента України, ВРУ, КМУ, Федерації профспілок України.

Президією обласної ради профспілок 13.06.2016 року прийнято Звернення до КМУ у зв’язку з підвищенням ціни на природний газ для населення та вирішено почати збір підписів під схваленим Зверненням.

 

IMG 20160614 133302

 

Тексти звернень направлені до профспілкових комітетів, де триває збір підписів. Профспілкові лідери розповсюджують звернення про неприпустимість стрімкого зростання вартості енергоносіїв без попереднього зростання соціальних стандартів, підвищення мінімальної заробітної плати та пенсій. Також перед адміністративним приміщенням Запорізької облпрофради встановлена палатка де за 2 дні вже зібрано тисячі підписів небайдужих запоріжців.

До профспілкової палатки приходять металурги, моторобудівники, навіть вони не в змозі платити по таким цінам житлово-комунальні послуги. Пенсіонери, інваліди, люди, які втратили роботу та опинилися у важких життєвих обставинах – усі ці категорії на сьогодні попали в групу ризику, тож вже завтра не зможуть купити куска хліба. Всі перехожі підписують профспілкове звернення і підтримують дії профспілок. Робота щодо збору підписів триває.

 

IMG 20160614 132731

 Запорізька обласна рада профспілок