DSC 2044

 

29 червня ц.р. у будинку профспілок Рівненської області відбулася прес-конференція для представників місцевих ЗМІ стосовно позиції і дій профспілок щодо захисту прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення цін на газ і житлово-комунальні тарифи.

 

«Це підвищення ціни на газ для населення, спровокує масове збідніння не тільки людей малозабезпечених, але і працюючих, які платячи податки зі своєї заробітної плати, формують бюджет», - зазначив голова ФПО розпочинаючи прес конференцію.

Він також зазначив, що після підвищення тарифів зросте як розмір субсидій, так і кількість сімей, які їх отримують. «Роздача бюджетних коштів вже нині сягає гігантських масштабів, а за даними експертів кількість тих, хто потребує субсидії продовжуватиме зростати з 5,5 млн до 9 млн домогосподарств», - наголосив Микола Шершун.

         За його словами, в умовах що склалися, профспілки не можуть стояти осторонь. Соціальний діалог, не дає бажаних результатів. Саме тому, на засіданні ради ФПУ було прийняте  рішення щодо проведення в м. Києві і в усіх регіонах країни Всеукраїнської акції протесту профспілок проти урядової політики підвищення цін і тарифів. Ця мирна протестна акція відбудеться 6 липня 2016 року. Розпочнеться вона біля стін Верховної ради України, о 10.00.

У прес конференції взяли участь: голова ФПО Микола Шершун, заступник голови ФПО Марія Рожко, голова обласної організації профспілки працівників культури Петро Давидюк, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоровя Сергій Боровець.

 

DSC 2045

 

DSC 2046

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПРО