IMG 4840

 

         Профспілкові організації Дніпропетровщини беруть активну участь у спільних заходах профспілок України проти антисоціальних дій Уряду. Зокрема, на адресу Кабміну вже відправлено понад 125 тис. підписів під Заявою щодо неприпустимості підняття цін на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги без вжиття адекватних заходів з підвищення соціальних стандартів.

Останніми днями були організовані численні інформзаходи, виступи керівників облпрофоб’єднання і членських організацій в засобах масової інформації, анонсування Всеукраїнської акції в Києві.

4 липня в Будинку спілок проведено прес-конференцію, в якій взяли участь голови облпрофцентру – Віталій Дубіль, обкомів профспілок металургів і гірників – Василь Шевченко, працівників освіти і науки – Галина Бєлікова.

 

IMG 4833

 

В.Дубіль розповів про дії профспілок області щодо соціального захисту трудящих, підготовки до участі в акції 6 липня. За його словами в ній візьмуть участь близько 1800 трудящих, профактивістів області.

Представники галузевих проінформували розповіли про нинішню напружену ситуацію в трудових колективах, викликану ціновими рішеннями влади та бездіяльністю центральних органів в питаннях стабілізації економіки і поліпшення ситуації в бюджетній сфері, підтримки вітчизняного товаровиробника.

Дуже критично оцінювались запевнення влади стосовно того, що, завдяки субсидіям люди, мовляв, не відчують зростання тарифів. На практиці ж все більше і більше сімей дніпропетровців вимушені подавати заяви про їх призначення (за цим неприємним показником область є в країні одним з лідерів), однак, нерідко вони отримують зараз відмову. А що ж буде восени, коли люди підуть за субсидіями в масовому порядку?

 

Изображение 7793

 

Як вкрай антисоціальне, оцінюється також рішення Уряду щодо скорочення списку професій на отримання пільгової пенсії за шкідливі умови праці.

Профспілкові лідери відповіли на численні запитання журналістів.

                                            

      В.Коврига , зав.прес-центром

                                                   Дніпропетровського облпрофобєднання