1478028596 akcia-163-of-163

1 листопада 2016 року освітяни столиці вийшли на масову акцію протесту до будівлі Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ініціатором пікету стала Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України. Солідарну участь у пікетуванні взяли майже усі територіальні організації Профспілки з різних куточків України – Одеси, Херсону, Черкас, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Кіровограда, Львова, Рівного, Житомира, Полтави, Хмельницької, Волинської, Київської та інших областей разом із студентством із провідних навчальних закладів, загалом майже 15 тисяч осіб.

Підвищення тарифів та житлово-комунальних платежів стали для педагогів справжніми «драконівськими тарифами», а ініціативи Уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати більше принижують працівників освітньої сфери, заробітні плати яких мають прив’язку до І тарифного розряду, який залишився поки на тому ж рівні.

Освітяни зазначають, що наміри Уряду підвищити мінімальну заробітну плату удвічі – позитивний крок, разом з тим, без розмороження всієї ЄТС реформа оплати праці не може відбутися.

Окрім того, у Профспілці наголошують, що педагоги – не жебраки і не повинні стояти в чергах за субсидіями. Субсидія ж має надаватися малозабезпеченим, непрацездатним категоріям населення: пенсіонерам, особам, які не можуть забезпечити себе роботою, одиноким матерям тощо. А вони – кваліфіковані працівники – не повинні ставати заручниками надвисоких тарифів на житлово-комунальні послуги. І розмір заробітної плати таких працівників має дозволяти забезпечувати потреби сім’ї, а не змушувати просити допомоги у держави.

1478028616 akcia-084-of-084

У Резолюції акції учасники акції окреслили ряд вимог до Уряду та Парламенту.

(Додається)

Нагадуємо, Президія Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України прийняла рішення про проведення 1 листопада 2016 року акції протесту освітян столиці щодо скасування тарифів на житлово-комунальні послуги біля Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

Бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України постановило підтримати проведення акції протесту освітян м. Києва.

1478028571 akcia-136-of-136

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України