7 жовтня

 

7 жовтня 2016 року на ПАТ «ХМЗ «Світло шахтаря» відбулась зустріч членів Молодіжної ради Об’єднання профспілок Харківської області з профспілковим активом заводу. Зустріч була присвячена Всесвітньому Дню дій за гідну працю. Член Молодіжної ради ОПХО Олександр Кузьо у своєму виступі приділив увагу основним проблемам і перспективам боротьби профспілок України за гідну працю та її оплату, зачитав актуальну довідку про діяльність профспілок Європи стосовно захисту людини праці.

У свою чергу інші профспілкові лідери, виступаючи на зборах, висвітлили окремі найважливіші межі питання соціально-трудових відносин, а саме:

- «Роль і місце соціального партнерства, угод і колективних договорів в захисті трудових і соціальних прав працівників (аналіз і пропозиції)» (Аліна Андрущенко – заступник Голови Молодіжної ради ХМЗ «Світло шахтаря»);

- «Гідна заробітна плата як важлива умова гідної праці» (Козак Алла – Голова Молодіжної ради обласної організації профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування);

- «Роль і місце охорони праці в боротьбі за гідну працю» (Богданов Кирило - Голова Молодіжної ради обласної профспілкової організації профспілки працівників культури).

По завершенню зборів відбулося обговорення виступів, після якого члени Молодіжної ради ОПХО провели серед робітників заводу соціальне опитування «Що для вас гідна праця?».

Більшість опитуваних зазначили, що найважливішим критерієм гідної праці для них є відповідна заробітна плата та безпечне робоче місце. Не менш робітників зазначили, що головне - це порядне ставлення роботодавця до працівника та легальна зайнятість.

Дякуємо голові профкому ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» Івану Олексійовичу Дахову за можливість відвідати підприємство і теплий прийом делегації.

 

7 жовтня-1

 

Об’єднання профспілок Харківської області