DSC0968510 жовтня 2016 року у великій залі Федерація профспілок Житомирської області відбулась публічна дискусія «Гідна праця в Україні: шляхи досягнення» за участю представників влади, бізнесу, громадських організацій, науковців, засобів масової інформації, профактиву області. 

 

Заступник Голови ФПУ Шубін О.О. у своєму виступі висвітлив тему «Підвищення рівня безпеки робочих місць, створення умов для продуктивної зайнятості і належного рівня оплати праці, боротьба з бідністю – основні проблеми, що турбують профспілки під час проведення заходів у боротьбі за гідну працю та подолання бідності».

DSC09680

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Корінна Г.В. докладно розповіла про дії органів влади щодо ефективного соціального захисту і дотримання прав трудящих у трудовому законодавстві та на практиці.

Учасники публічної дискусії мали змогу почуйти й думку науковців: Сухачов Станіслав Акімович, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Житомирського державного університету ім. Івана Франка висвітлив наукову позицію щодо дій профспілок, наголосивши на тому, що гідна праця – найкращий спосіб боротьби з бідністю на глобальному рівні.

DSC09691

Учасники могли також заслухати виступи голови Житомирської Обласної ради Ширми В.В.,  голови об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Бутенка С.Г. та поставити запитання всім виступаючим.

На закінчення дискусії було прийнято звернення до  Президента України, депутатів  Верховної Ради України від області, обласної державної адміністрації, обласної ради, органів місцевого самоврядування та роботодавців: