IMG 5240

 

22 листопада у Федерації профспілок України відбулась нарада з керівниками всеукраїнських профспілок, на якій обговорено питання щодо організації і проведення в Києві акції на підтримку вимог профспілок до проекту Держбюджету-2017 .

 

У роботі взяли участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Євген Драпятий, голови ЦК всеукраїнських профспілок. У селекторному режимі до наради приєднались керівники Дніпропетровського і Харківського обласних профоб’єднань.

Розпочинаючи нараду Голова ФПУ Г.Осовий акцентував увагу на тому, що перенесення акції профспілками було висвітлено у значній кількості засобів масової інформації, аналіз яких визначив, що ФПУ не понесла через це іміджевих втрат. Він акцентував увагу на тому, що відразу після перенесення профспілкової акції відбулась його зустріч з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, де було поінформовано про наміри парламентарів розглянути проект Державного бюджету України 8 грудня ц.р.

 

Изображение 068

 

Г.Осовий також повідомив, що безпосередньо напередодні голосування запланована зустріч представників профспілок з керівниками профільних парламентських комітетів, які відповідають за ухвалення бюджету, і керівниками депутатських фракцій та груп у парламенті. Мета - з’ясувати, наскільки в остаточній редакції проекту Основного фінансового документу враховані пропозиції профспілок.

 

Під час наради взято до уваги пропозицію робочої групи щодо проведення акції у день голосування за проект Держбюджету на 2017 рік. Поки що ця дата визначена як 8 грудня. Після тривалої дискусії учасники наради вирішили обговорити зазначене питання з керівниками територіальних профоб’єднань у режимі відео конференції в «Укртелекомі» 25 листопада.

 

 Изображение 099

 

Изображение 109

 

Внесено зміни та доповнення до проекту резолюції акції з урахуванням пропозицій членських організацій ФПУ, СПО об’єднань профспілок.

Остаточне рішення щодо дати та форми проведення акції буде ухвалено Президією ФПУ під час проведення відео-конференції.

 

Изображение 067

 

Изображение 078

 

Прес-центр ФПУ